Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:45 | 12/09/2018

Με την άμεση κινητοποίηση των κατοίκων του Πεδίου του Άρεως απεφεύχθη η δημιουργία νέας πιάτσας ναρκωτικών στον Λόφο Φινοπούλου στα ανατολικά του Πάρκου.

Η προσπάθεια κατάληψης του λόφου Φινοπούλου από το κύκλωμα των ναρκεμπόρων εκδηλώθηκε την περασμένη Πέμπτη 6/09 όταν οι κάτοικοι παρατήρησαν την οργανωμένη μεταφορά τοξικο-εξαρτημένων (με Ι.Χ και «συνοδούς») ώστε να δημιουργηθεί το προκάλυμμα για τη λειτουργία του νέου σημείου εμπορίας ναρκωτικών.

[custom:google-ads]

Οι τοξικο-εξαρτημένοι εγκαταστάθηκαν στον Λόφο Φινοπούλου, φτιάχνοντας πρόχειρα καταλύματα με χαρτόνια, κουβέρτες ακόμα και στρώματα (!), ενώ ξεκίνησε αμέσως το «αλισβερίσι» με μηχανάκια και αυτοκίνητα που σταματούσαν στην είσοδο του Λόφου για να αγοράσουν/μεταφέρουν ναρκωτικά.

Οι κάτοικοι ξεσηκώθηκαν αμέσως βλέποντας δεκάδες εξαρτημένα άτομα να πλημμυρίζουν την περιοχή, κάνοντας χρήση ναρκωτικών σε πεζοδρόμια, εισόδους πολυκατοικιών και στον χώρο γύρω από το 28ο Δημοτικό Σχολείο που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τον Λόφο Φινοπούλου.

Προσέφυγαν στην Αστυνομία και την Κυριακή 9/09 πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο προαύλιο του 28ου Δημοτικού Σχολείου με καλεσμένους τον ταξίαρχο Βασίλης Καριανάκης από την Δ/νση Αστυνομίας Αθηνών και τον αστυνομικό Δ/ντη Ηλία Αλεβιζόπουλο, Διοικητή του Επιχειρησιακού Σχεδίου Αστυνόμευσης του κέντρου της Αθήνας.



Οι εκπρόσωποι της ΕΛ.ΑΣ διαβεβαίωσαν τους κατοίκους ότι με οργανωμένο επιχειρησιακό σχέδιο απομάκρυναν το κύκλωμα και ότι η Αστυνομία θα παραμείνει στον χώρο ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του Δημοτικού Σχολείου αλλά και η συνέχιση της λειτουργίας του λόφου Φινοπούλου ως χώρου περιπάτου, αναψυχής και διασκέδασης των παιδιών στην παιδική χαρά που συγκεντρώνει κάθε ημέρα δεκάδες παιδιά με τους γονείς τους.

Με πρωτοβουλία του Συλλόγου «Αθηνά», της «Κίνησης Γονέων Πεδίου του Άρεως» και της «Πρωτοβουλίας Κατοίκων Πεδίου του Άρεως» συντάχθηκε επιστολή προς την Περιφερειάρχη Αττικής κυρία Ρένα Δούρου (στην αρμοδιότητα της οποίας ανήκει ο Λόφος Φινοπούλου, όπως και ολόκληρο το Πεδίον του Άρεως) με την οποία ζητούν την αποκατάσταση της περίφραξης του Λόφου που εδώ και χρόνια είναι πλήρως κατεστραμμένη, τον φωτισμό του χώρου και τον άμεσο καθαρισμό του, αφού μετά την ολιγοήμερη κατάληψη από την πιάτσα ναρκωτικών θύμιζε χωματερή.



ΠΕΔΙΟ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

Η «απελευθέρωση» του Πεδίου του Άρεως από τα ναρκωτικά με ένα εκτεταμένο σχέδιο αστυνόμευσης που έχει μπει σε εφαρμογή εδώ και τρεις εβδομάδες, ώστε να σταματήσει ο

μεγαλύτερος χώρος πρασίνου της Αθήνας να είναι έδρα παραβατικότητας και εξαθλίωσης, έχει ήδη αποδώσει καρπούς, καθώς σιγά σιγά το Πάρκο γεμίζει από γονείς με παιδιά, αθλητές που τρέχουν στις διαδρομές του και ηλικιωμένους που μετά από πολύ καιρό μπορούν να απολαύσουν με ασφάλεια τη βόλτα τους.

Παράλληλα όμως έχει προκαλέσει επιβάρυνση των γύρω περιοχών, όπως των δρόμων γύρω από την ΑΣΟΕΕ (όπου συνεχίζει να λειτουργεί το οργανωμένο λαθρεμπόριο με την ανοχή του Οικονομικού Πανεπιστημίου) και την πλατεία Βικτωρίας, αποκαλύπτοντας την ολοκληρωτική γύμνια του κράτους σε προγράμματα καταπολέμησης των ναρκωτικών.

Αυτή τη στιγμή δεν λειτουργεί καμία δομή στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας που θα μπορούσε να προσφέρει στέγη σε τοξικο-εξαρτημένους και δυνατότητα απεξάρτησής τους.

Η Αστυνομία απλώς τους προσάγει για εξακρίβωση και, καθώς συνήθως δεν φέρουν πάνω τους μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών, τους αφήνει να επιστέφουν στους δρόμους, μη έχοντας ούτε καν κάποια πρόταση να τους κάνει για το που μπορούν να ζητήσουν στέγη.

Έτσι επιστρέφουν στις «αγκαλιές» εμπόρων και «ντίλερς», συντηρώντας ή δημιουργώντας νέα σημεία εξαθλίωσης στην πόλη

Πηγή: skai.gr
 
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis