Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:02 | 13/09/2015

Τις ευχαριστίες του σε δύο πυροσβέστες που του έσωσαν τη ζωή απευθύνει και δημόσια μέσω της «Ροδιακής» ένας συμπατριώτης μας.

Πρόκειται για τον κ. Γιάννη Μονδάνο ο οποίος τραυματίστηκε με τη μηχανή του, και οι πυροσβέστες που περνούσαν από το σημείο έλαβαν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να τον βοηθήσουν και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

“Όπως δήλωσε ο ίδιος, τα τελευταία χρόνια μετά τη συνταξιοδότησή του ζει στη Σύμη και έρχεται στη Ρόδο για λίγες μέρες προκειμένου να διεκπεραιώσει κάποιες υποθέσεις του.
Το ίδιο έκανε και τη Δευτέρα, όταν επιστρέφοντας από το ΙΚΑ γλίστρησε με τη μηχανή του στο δρόμο περίπου 50 μέτρα πριν από τα φανάρια στο Ροδίνι.

Όπως διαπίστωσε στο σημείο εκείνο υπήρχαν λάδια, με αποτέλεσμα να ανατραπεί το δίκυκλό του και ο ίδιος να συρθεί σε απόσταση 15 μέτρων ευτυχώς χωρίς να χτυπήσει στη νησίδα, αφού δεν έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα.
Πίσω του ακριβώς κινούνταν ένα τζιπ της πυροσβεστικής υπηρεσίας με δύο πυροσβέστες οι οποίοι σταμάτησαν αμέσως την κίνηση στο ρεύμα κυκλοφορίας ώστε να μην τον χτυπήσουν τα διερχόμενα αυτοκίνητα.

Στη συνέχεια τον μετακίνησαν στην άκρη του δρόμου, ειδοποίησαν τις αρμόδιες αρχές και κάλεσαν ασθενοφόρο, που τον παρέλαβε και τον μετέφερε στο νοσοκομείο.
Ευτυχώς υπέστη ελαφρύ τραυματισμό με απλές εκδορές σε σημεία του σώματός του και μετά τις απαραίτητες εξετάσεις έφυγε από το νοσοκομείο.

Όπως δήλωσε στη «Ρ» ο κ. Μονδάνος ο τρόπος με τον οποίο αντιμετώπισαν τον ίδιο οι δύο πυροσβέστες τον συγκίνησε καθώς όπως επεσήμανε επέδειξαν πάνω από όλα ανθρωπισμό και ειλικρινές ενδιαφέρον για τη ζωή του, χαρακτηριστικά που δεν τα συναντάμε σήμερα συχνά.

Για το λόγο αυτό επιθυμεί να τους ευχαριστήσει δημόσια που τον βοήθησαν καθώς σε διαφορετική περίπτωση ίσως τα πράγματα να είχαν τραγική κατάληξη. Πρόκειται για τους κ.κ. Θεμιστοκλή Κατσάμπελα και Παναγιώτη Κάσσα.

Με αφορμή όμως το συμβάν αυτό απευθύνει και έκκληση στην περιφέρεια να δημιουργήσει μηχανισμό που θα ελέγχει το οδικό δίκτυο καθώς όπως έμαθε μία μέρα πριν στο ίδιο σημείο από την ίδια αιτία είχε σημειωθεί και άλλος τραυματισμός.
Τέλος για τους δύο πυροσβέστες ζητά να τους επιβραβεύσει  η υπηρεσία τους, τόσο για την επαγγελματική τους ευσυνειδησία όσο και για το ενδιαφέρον τους προς το συνάνθρωπο”.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis