Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:56 | 16/08/2015

Στις αρχές Αυγούστου το ρωσικό Ναυτικό πραγματοποίησε μια άσκηση στη βάση Chernyakhovsk η οποία βρίσκεται στον θύλακα του Καλίνινγκραντ. Πληρώματα των αεροσκαφών του Ναυτικού πραγματοποίησαν βολές με πραγματικά πυρά και συμμετείχαν αεροσκάφη Su-24 και μεταφορικά  An-26 (τα τελευταία σε ρόλο βομβαρδιστικού!) όπως και ελικόπτερα Mi-24 και Ka-27.

Η άσκηση δεν ήταν ιδιαίτερα μεγάλης κλίμακας πλην όμως αυτό που έκανε αίσθηση σύμφωνα με φωτογραφίες που διέρρευσαν ήταν ότι στις βόμβες που χρησιμοποιήθηκαν είχαν αναγραφεί λέξεις μάλλον συνθήματα τα οποία χρησιμοποιούνταν κατά το Β΄ΠΠ. Δύο από αυτά τα συνθήματα ήταν το πρώτο «Για τον Στάλιν» και το δεύτερο «Στο Βερολίνο!».

Μετά το θόρυβο που ξέσπασε για τα συνθήματα αυτά πηγή του ρωσικού υπουργείου Άμυνας διέψευσε το γεγονός λέγοντας πως
«Ούτε κατά την αποθήκευσή τους, ούτε κατά τη διάρκεια εκπαίδευσης ή ασκήσεων συνθήματα αναγράφηκαν επάνω σε πυρομαχικά» παρόλα αυτά οι φωτογραφίες που διέρρευσαν αποδεικνύουν το αντίθετο. 

Το γεγονός αυτό δεν έμεινε ανεκμετάλλευτο  από την γερμανική εφημερίδα Bild η οποία σημείωσε πως τέτοια περιστατικά δείχνουν τις επικίνδυνες τάσεις που υπάρχουν τόσο στη ρωσική πολιτική ηγεσία όσο και στις ένοπλες δυνάμεις ενώ ταυτόχρονα συνιστούν «μια πικρή ματιά που επικρατεί στη ρωσική πραγματικότητα του 2015».

P-50SH bomb

AN-26 bomb

Τμήμα ειδήσεων pronews.gr

http://www.defencenet.gr/

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis