Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:46 | 07/09/2017

Κάποιοι νόμιζαν πως η Πυροσβεστική Υπηρεσία είναι μόνο για την κατάσβεση πυρκαγιών, διάσωση σε τροχαία ή διάφορα άλλα συμβάντα όπως πλημμύρες, εγκλωβισμούς κ.α. Ακόμα περισσότερο πίστευαν πως το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής αναζητά αίτα πυρκαγιών και τίποτα παρά πέρα επί της ουσίας.

Όμως η Διεύθυνση Εγκλημάτων Εμπρησμού που έχει συσταθεί, αναδεικνύει το «σκληρό» πρόσωπο του Πυροσβεστικού Σώματος. Στελεχώνεται απο έμπειρα και ικανά άτομα, που έχουν ανάλογο ρόλο με αυτόν ενός αστυνομικού της Ασφάλειας και δρουν με τον τρόπο που απαιτείται προκειμένου να εντοπίσουν εμπρηστές και να τους κάνουν να «σπάσουν» για να ομολογήσουν τα εγκλήματά τους. Βρίσκουν τους τρόπους να διεισύσουν μέσα στην τοπική κοινωνία και να συγκεντρώσουν τα στοιχεία που θέλουν για να έχουν αποτέλεσμα... Είναι οι «σκληροί» της Πυροσβεστικής.

Για πρώτη φορά μια καλή γνωριμία με τους «σκληρούς» της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, δηλαδή το προσωπικό της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, είχαμε στην Πανευρωπαϊκή Άσκηση του Σώματος στο Λάλα το 2015. Έκτοτε – αθόρυβα τις περισσότερες φορές – οι άνδρες του Κλιμακίου Εγκλημάτων Εμπρησμού (Κ.Α.Ε.Ε.) Δυτικής Ελλάδας, έχουν βρεθεί στην Ηλεία, όποτε υπήρξε θέμα εμπρησμών και ιδιάζουσας απειλής, όπως μέσα στο καλοκαίρι που πέρασε στο Σμίλα, αλλά και σε άλλες περιοχές.

Αυτοί μαζί με τους συναδέλφους των ανακριτικών τμημάτων των πυροσβεστικών υπηρεσιών της Ηλείας, ανέλαβαν και από την περσμένη Κυριακή την διερεύνηση της υπόθεσης της διπλής πυρκαγιάς στο Γεράκι, από τη στιγμή μάλιστα που οι πυροσβέστες είχαν αντικρύσει τον έναν από τους δύο δράστες να βάζει φωτιά στο δάσος.

Οι άνδρες του Κλιμακίου, ανέλαβαν το κύριο έργο της προανάκρισης, για να φτάσουν στο να συλλάβουν τα δύο αδέρφια με την κατηγορία του εμπρησμού εκ προθέσεως σε δάσος, μια κακουργηματική πράξη.

Ήταν οι ίδιοι που οδήγησαν χθες στον Εισαγγελέα με χειροπέδες τους δράστες και την Πέμπτη θα τους οδηγήσουν και στον Ανακριτή.

Πηγή: www.ilialive.gr , www.thebest.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis