Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:43 | 14/10/2016

Στην εξιχνίαση σοβαρών υποθέσεων και στη σύλληψη αριθμού υπόπτων προσώπων προχώρησε η Αστυνομία το διάστημα μεταξύ 9-11 Οκτωβρίου στο πλαίσιο διερεύνησης και αξιοποίησης πληροφοριών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, στις 10 Οκτωβρίου συνελήφθηκαν τέσσερα πρόσωπα σχετικά με την υπόθεση κατάσχεσης 20 κιλών κάνναβης με αποτέλεσμα να αποτραπεί η διοχέτευση μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών στην Κυπριακή αγορά.

Τα μέλη της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών (Υ.ΚΑ.Ν) μετά από αξιολόγηση πληροφοριών έθεσαν υπό διακριτική παρακολούθηση 32χρονο κάτοικο Λεμεσού, ο οποίος οδήγησε στον εντοπισμό και κατάσχεση 20 κιλών κάνναβης και τη σύλληψη ακόμα τριών προσώπων. Τα εν λόγω πρόσωπα παρουσιάστηκαν στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, το οποίο εξέδωσε διάταγμα κράτησής τους για οκτώ ημέρες.

Επίσης, με τη σύλληψη έξι προσώπων στις 9 Οκτωβρίου, 2016 εξαρθρώθηκε κύκλωμα τέλεσης εικονικών γάμων. Τα εν λόγω πρόσωπα συνελήφθηκαν για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενα αδικήματα συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, υποβοήθησης υπηκόου τρίτης χώρας με σκοπό την παραμονή του στη Δημοκρατία, δόλια τέλεση γάμου και τέλεση εικονικού γάμου, που διαπράχθηκαν μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου, 2016 στην Αραδίππου, τη Λάρνακα και την επαρχία Λευκωσίας.

Εξάλλου, η Αστυνομία αξιοποιώντας πληροφορίες και στοιχεία που είχε ενώπιον της για 35χρονη από τη Λευκωσία ότι απέσπασε μεγάλο χρηματικό ποσό από αριθμό προσώπων, από το 2011 μέχρι τις 10 Οκτωβρίου, 2016, προχώρησε στη σύλληψή της. Η 35χρονη φέρεται να έπειθε τα εν λόγω πρόσωπα ότι θα επένδυε τα χρήματα τους σε επενδυτικά σχέδια με υψηλές απολαβές, αποσπώντας τους συνολικό χρηματικό ποσό πέραν του μισού εκατομμυρίου ευρώ.

Επιπρόσθετα, στη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης που διενεργήθηκε στις 9/10/16 στη Λάρνακα, συνελήφθη 37χρονος σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση κλεπταποδοχής και παράνομης κατοχής περιουσίας. Στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών και κατά τη διάρκεια των ερευνών που έγιναν, εντοπίστηκαν στην αυτοκίνητο και την οικία του 37χρονου και παραλήφθηκαν ως τεκμήρια μια τσάντα και συνολικά 220 ταχυδρομικοί σάκοι, οι οποίοι περιείχαν ταχυδρομικούς φακέλους και μικροδέματα. Ο 37χρονος οδηγήθηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, το οποίο διέταξε την κράτησή του για οκτώ ημέρες.

Τέλος, κατά τις νυκτερινές και πρωινές ώρες μεταξύ των ημερομηνιών 9-10/10/16 πραγματοποιήθηκε εκστρατεία πρόληψης τροχαίων παραβάσεων και πάταξης της οχληρίας από αγώνες ταχύτητας στη βιομηχανική περιοχή Ιδαλίου από μέλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λευκωσίας και της Τροχαίας Αρχηγείου.

Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας και των τροχονομικών ελέγχων, έγιναν συνολικά 29 καταγγελίες και 3 παρατηρήσεις. Επίσης, αριθμός θεατών που μαζεύτηκε στην περιοχή για να παρακολουθήσει αγώνες ταχύτητας, αποχώρησε στην παρουσία των μελών της Αστυνομίας.

Η Αστυνομία διαδραματίζει καθημερινά πολύπλευρο έργο σε μικρά ή μεγάλα γεγονότα και είναι καθήκον μας η διαφύλαξη του τρόπου ζωής και της ασφάλειας του πολίτη, καταλήγει η ανακοίνωση.

www.foni-lemesos.com

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis