Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:14 | 29/06/2018

Θεωρητικά ο αστυνομικός πρέπει να εκπαιδεύεται δια βίου και με την ανάλογη συχνότητα, ώστε μα μπορεί να ανταπεξέλθει επαρκώς στα καθήκοντά του.

Αυτή η λεγόμενη συντηρητική εκπαίδευση έχει ένα θεωρητικό σκέλος, το οποίο συνοψίζεται κυρίως στην ενημέρωση αναφορικά με την ισχύουσα νομοθεσία και την ερμηνεία των επιμέρους διατάξεων, καθόσον οι αστυνομικοί θα κληθούν να τους εφαρμόσουν στα πλαίσια των καθηκόντων τους, και ένα πρακτικό που συνίσταται στη ρίψη βολών με τον ατομικό τους οπλισμό.

Οι υπηρετούντες στη ΓΑΔΘ με έκπληξη πληροφορηθήκαμε σήμερα ότι η παραπάνω εκπαίδευσή μας, η οποία διαρκούσε τρεις μέρες (δύο για το θεωρητικό της σκέλος και μια για το πρακτικό), περιορίζεται πλέον στις δυο μέρες, καθόσον λόγω έλλειψης σφαιρών δεν θα μπορεί να πραγματοποιηθεί το πρακτικό της σκέλος, δηλαδή η ρίψη βολών, τούτο δε μάλιστα για αδιευκρίνιστο, προς ώρας έστω, χρονικό διάστημα.

Τη στιγμή που η εγκληματικότητα διαρκώς αυξάνεται, ενώ «σκληροί» εγκληματίες κατορθώνουν να βρεθούν εκτός φυλακών και να επανενταχθούν στην … ενεργό δράση, εκμεταλλευόμενοι σχετικώς ισχύουσες διατάξεις νόμων, η Ελληνική Αστυνομία περικόπτει την εκπαίδευση του προσωπικού της επειδή δεν διαθέτει σφαίρες…

Μήπως τώρα που καλοκαίριασε θα ήταν προτιμότερο να προμηθευτούμε νεροπίστολα;

Άλλωστε, με τόσες βροχές τελευταία θα μειώναμε και το κόστος ανεφοδιασμού τους, εκτελώντας και περισσότερες βολές…

Καλύτερη εκπαίδευση με το λιγότερο δυνατό κόστος! Και η δουλειά μας θα φαίνεται ότι γίνεται, βρε αδερφέ…

Παρδάλης Δημήτριος
Μέλος ΕΚΑ Θεσσαλονίκης


 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis