Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:59 | 03/03/2017

Τον ρόλο του «δασκάλου» έπαιζε μέσα από τις φυλακές ποινικός κρατούμενους και «δίδασκε» μέσω τηλεφωνικών επικοινωνιών, τον έναν από τους τρεις συλληφθέντες αντιεξουσιαστές για την υπόθεση με την καμμένη σημαία.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του CNN Greece, ο νεαρός έπαιρνε οδηγίες από τον έγκλειστο για το πώς θα έκανε ληστείες σε σπίτια και κλοπές με σκοπό να αρπάξει όσα περισσότερα χρήματα μπορούσε.

Στις τηλεφωνικές επικοινωνίες που έχει καταγράψει η ΕΛ.ΑΣ. ο κρατούμενος φέρεται να λέει στον αντιεξουσιαστή οτι δεν χρειάζεται να ζητά μικροποσά από τον πατέρα του για χαρτζιλίκι, αφού μπορεί να κάνει ληστειες και να βγάζει πολλά χρήματα.

«.... τι θες να ζητάς 5 και 10 ευρώ από τους γονείς σου; με μια ληστεία θα βγάζεις πανω απο 3.000 ευρώ ....», αναφέρει χαρακτηριστικά. 

 

Ο νεαρός που ήταν γνωστός θαμώνας των Εξαρχείων και έπαιρνε συχνά μέρος σε επεισόδια στη Στουρνάρη και σε επιθέσεις εναντίον αστυνομικών, είχε σαν «μέντορα» του τον έγκλειστο ποινικό ο οποίος μάλιστα του έδινε και οδηγίες για το πώς πρέπει να κάνει «...να κάνεις πρώτα σωστή κατόπτευση του σπιτιού, να βλέπεις τι παίζει και μετα να μπαίνεις για να κλέψεις...» , ηταν η βασική συμβουλή του.

Οι αρχές δεν γνωρίζουν ακόμη ποιός είναι ο ποινικός αυτός, γνωρίζουν όμως οτι πρόκειται για κρατούμενο σε φυλακές της επαρχίας.

Ο κρατούμενος πολλές φορές ανέφερε και το εμπόριο ναρκωτικών στα Εξάρχεια και φέρεται να λέει στο νεαρό αντιεξουσιαστή οτι η αγοραπωλησία ναρκωτικών στα Εξάρχεια δεν έχει τόσα λεφτά όσα οι ληστείες.

Το κουβάρι, πάντως, με τη δράση «μπαχαλάκηδων» στην περιοχή των Εξαρχείων άρχισε να ξετυλίγεται μετά απο έρευνα της αστυνομίας και πληροφορίες για στρατολόγηση νέων μελών με σκοπό τα επεισόδια στη περιοχή με μολότοφ και οδοφράγματα.

 

Μίνα Καραμήτρου
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis