Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:24 | 10/09/2015

Πρόκειται για δυο ρομά, ηλικίας 21 και 23 ετών, από τον καταυλισμό της Καμηλόβρυσης - Έχουν διαπράξει σωρεία ληστειών και κλοπών στη Λαμία και άλλες περιοχές.

Χθες το πρωί οι δυο νεαροί επιτέθηκαν σε μια 85χρονη, που πήγαινε στην λαϊκή αγορά, κοντά στην πλατεία Καραΐσκάκη στη Λαμία και της άρπαξαν τη χρυσή αλυσίδα που φορούσε στο λαιμό.

Μόλις ενημερώθηκε η αστυνομία κινητοποιήθηκε άμεσα και άρχισαν οι αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή.

Λίγη ώρα αργότερα αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. τους εντόπισαν και τους συνέλαβαν.

Οι δυο νεαροί αναγνωρίστηκαν από την ηλικιωμένη γυναίκα, που ειχαν ληστέψει λίγο πριν, ενώ όπως προέκυψε το ίδιο είχαν κάνει και μια ημέρα πριν σε βάρος άλλης γυναίκας στην οδό Σμύρνης στη Λαμία.

Οι κλοπές και οι ληστείες το τελευταίο χρονικό διάστημα στην πόλη της Λαμίας, από νεαρούς ρομά έχουν αυξηθεί δραματικά και το λόγο τώρα έχει η δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με την αστυνομία οι δυο συγκεκριμένοι νεαροί είχαν κάνει τουλάχιστον έξι ληστείες και μια απόπειρα ληστείας.

Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες στο δελτίο τύπου της ΕΛ.ΑΣ.

«Από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.), της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, τερματίστηκε η συστηματική και εξακολουθητική δράση δύο (2) νεαρών ημεδαπών, ηλικίας 23 και 21 ετών, οι οποίοι είχαν διαπράξει σωρεία ληστειών, σε βάρος κυρίως ηλικιωμένων πεζών κινούμενων γυναικών, σε διάφορες περιοχές της Λαμίας.

Ειδικότερα, χθες το πρωί σε περιοχή της Λαμίας, ένας εκ των δραστών προσέγγισε 85χρονη ημεδαπή και με την χρήση βίας, απέσπασε από τον λαιμό της μία χρυσή αλυσίδα και ακολούθως, μαζί με τον συνεργό του ο οποίος τον ανέμενε σε κοντινή απόσταση, τράπηκαν πεζή σε φυγή.

Άμεσα, για το συγκεκριμένο περιστατικό, διενεργήθηκαν επιστάμενες έρευνες και αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή, στο πλαίσιο των οποίων οι δύο δράστες εντοπίστηκαν, σε σύντομο χρονικό διάστημα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Φθιώτιδας και προσήχθησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας.

Οι κατηγορούμενοι αναγνωρίστηκαν από την ηλικιωμένη, ως οι δράστες της σε βάρος της ληστείας και ομολόγησαν των πράξη τους, ενώ υπέδειξαν στους αστυνομικούς το σημείο όπου είχαν κρύψει την αλυσίδα που είχαν νωρίτερα αποσπάσει και αποδόθηκε στην παθούσα.

Στο πλαίσιο της ενδελεχούς έρευνας που διενεργήθηκε από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, διακριβώθηκε η εμπλοκή των συλληφθέντων και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.

Συγκεκριμένα, προέκυψε ότι οι δύο δράστες ενέχονται, το χρονικό διάστημα από 15-07 έως και 08-09-2015, στην διάπραξη επιπλέον έξι (6) περιπτώσεων ληστειών και μίας (1) απόπειρας ληστείας σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών, σε περιοχές της Λαμίας.

Σύμφωνα με τον τρόπο δράσης τους (modus operandi), προσέγγιζαν αιφνιδιαστικά τα ανυποψίαστα θύματά τους και με την χρήση βίας, αποσπούσαν από τον λαιμό τους χρυσά κοσμήματα.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για διάπραξη ληστειών, ενώ εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή των δραστών και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.

Σημειώνεται επίσης ότι σε βάρος τους είχαν σχηματισθεί κατά το παρελθόν δικογραφίες για διάπραξη σωρείας κλοπών σε περιοχές της Λαμίας, της Αταλάντης και των Λιβανατών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.»

www.lamiareport.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis