Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:12 | 23/08/2016

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας , πιθανότατα την ερχόμενη Πέμπτη θα ανακοινωθούν από το Υπουργείο Παιδείας οι βάσεις εισαγωγής  όπως και τα ονόματα των επιτυχόντων στα ανώτατα ιδρύματα της χώρας.

Οι προβλέψεις για το ύψος των βάσεων 

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών το φετινό τοπίο των βάσεων είναι τελείως διαφορετικό σε σχέση με το περσινό. Καθώς υπάρχει άνοδος στις Ιατρικές σχολές  ενώ παρατηρείται σημαντική πτώση στις Πολυτεχνικές όπως και στις παραϊατρικές σχολές , ενώ καταβαραθρώνονται τα τμήματα παιδαγωγικών σπουδών.

Επιπλέον οι σχολές αστυνομίας και πυροσβεστικής βρίσκονται στα ύψη ενώ σχεδόν αμετάβλητες μένουν οι βάσεις στα τμήματα των κοινωνικών και ανθρωπιστικών σπουδών.

Ειδικότερα οι βάσεις στα επιμέρους επιστημονικά πεδία σύμφωνα με τις προβλέψεις θα διαμορφωθούν ως εξής :

– Στο 1ο επιστημονικό πεδίο των Ανθρωπιστικών Σπουδών θα υπάρξει ελαφρά αυξομείωση των βάσεων. Αυτή θα αφορά κυρίως στις Φιλοσοφικές και Ψυχολογικές σπουδές.

– Στο 2ο επιστημονικό πεδίο το πλέον καθοριστικό στοιχείο είναι ότι αναμένεται σημαντική πτώση στις  Πολυτεχνικές σχολές  η οποία θα είναι περισσότερο διευρυμένη  στις χαμηλόβαθμες σχολές.

– Στο 3ο επιστημονικό πεδίο θα υπάρξει αύξηση των βάσεων στις Ιατρικές σχολές καθώς οι υποψήφιοι του συγκεκριμένου πεδίου έχουν πολύ καλές επιδόσεις σχεδόν στο σύνολο των μαθημάτων.

– Στο 4ο επιστημονικό πεδίο  οι βάσεις θα έχουν αυξομειώσεις που θα ποικίλουν από τμήμα σε τμήμα.

– Στο 5ο επιστημονικό πεδίο των σχολών Οικονομίας, Διοίκησης και Πληροφορικής καταγράφεται εξαιρετικά μεγάλη πτώση των βάσεων εισαγωγής με κύρια αιτία την πολύ άσχημη επίδοση των υποψηφίων στα μαθηματικά, όπου ένα ποσοστό της τάξης του 78%, βαθμολογήθηκε κάτω από την βάση.

www.alphafreepress.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis