Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:59 | 31/12/2015

Τολμηρά βήματα μπροστά, αλλά και ορισμένα πισωγυρίσματα έγραψαν το δικό τους κεφάλαιο στην ιστορία εξέλιξης της τεχνολογίας το 2015. Ας τα θυμηθούμε...

Ηρθαν τα Windows 10

 

 

 

 

 

 

 

 

Το νέο λειτουργικό σύστημα της Microsoft ήρθε να φέρει νέον αέρα μετά τα Windows 8 που παρά τον αρχικό ενθουσιασμό, δεν κατάφεραν να συγκινήσουν τους χρήστες. Η έλευση του νέου προγράμματος συνοδεύτηκε από παράπονα για την παραβίαση των προσωπικών δεδομένων ακόμη και μετά τη σχετική ρύθμισή τους για το αντίθετο. Τα προβλήματα εντάθηκαν όταν η Microsoft αποφάσισε να επιβάλει το νέο λειτουργικό με υποχρεωτική αναβάθμιση όλων των χρηστών.

Παρά τα προβλήματα όμως το software έχει φτάσει αυτήν την στιγμή να είναι εγκατεστημένο στο 7% των χρηστών ηλεκτρονικών υπολογιστών στις ΗΠΑ, σύμφωνα με στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης.

Η άνοδος των Drones

 

 

 

 

 

 

 

 

Τα τηλεκατευθυνόμενα ελικόπτερα είναι τόσο καινούργια που δύσκολα μπορεί να αποφασίσει κανείς αν ήρθαν για καλό ή για κακό. Μπορούν να εντοπίσουν τρομοκράτες αλλά και να χρησιμοποιηθούν από αυτούς. Μπορούν να χωθούν σε μέρη που δύσκολα θα μπορούσε να φτάσει ένας άνθρωπος και να μεταδώσουν γεγονότα από μια εντελώς νέα οπτική γωνία.

Το νέο όριο που πρόκειται να καταρρίψουν λέγεται «delivery», δηλαδή παράδοση δεμάτων ακόμη πιο γρήγορα, χωρίς φανάρια και μποτιλιαρίσματα. Οι κυβερνήσεις στην Ευρώπη και την Αμερική είναι επιφυλακτικές για την χρήση αυτών των νέων gadgets και ήδη σχεδιάζουν να επιβάλλουν περιορισμούς στην χρήση τους.

Τα Apple Watches που δεν εντυπωσίασαν

 

 

 

 

 

 

 

 

Τα πολυαναμενόμενα ρολόγια της Apple κυκλοφόρησαν τον Απρίλιο, τις πρώτες μέρες εκτινάχθηκαν στις πωλήσεις και μετά δεν μάθαμε άλλα νέα τους. Οπως αναφέρει η ιστοσελίδα ΖDNet, η Apple δεν έχει παρουσιάσει λεπτομερή στοιχεία για την πορεία των πωλήσεων του συγκεκριμένου προϊόντος της καθώς τα καταχώρησε – ή πιο σωστά τα υποβάθμισε – στην κατηγορία «άλλα» μαζί με τα iPods.

Πάντως, η εταιρία φαίνεται ότι δεν έχει εγκαταλείψει στην τύχη του το προϊόν της αφού κυκλοφόρησε και μια νεότερη εκδοχή του.

Τα προβλήματα ασφαλείας των Android

 

 

 

 

 

 

 

 

Το λειτουργικό σύστημα μπορεί να θεωρείται ως το πλέον δημοφιλές, αφού το προτιμούν 4 στους 5 χρήστες κινητών τηλεφώνων παγκοσμίως, αποδεικνύεται όμως ότι δεν είναι το πλέον ασφαλές. Μέσα στο 2015 η συγκεκριμένη πλατφόρμα δέχθηκε αμέτρητες επιθέσεις από την ομάδα ιών Stagefright.

Το διαδίκτυο των έξυπνων συσκευών

 

 

 

 

 

 

 

 

Υπολογίζεται ότι το 2015 λειτουργούσαν παγκοσμίως 5 δισεκατομμύρια μικροσυσκευές, από κάμερες ασφαλείας σε παιδικά παιχνίδια μέχρι gadgets για αυτόματο πότισμα με Wi-fi. Ολες αυτές οι συσκευές συνδέουν τα πάντα γύρω μας. Τα παιδιά μας, τα αυτοκίνητά μας και τα σπίτια μας.

Τι γίνεται όμως με τα ζητήματα ασφαλείας; Μπορούν κάποιοι - για παράδειγμα - να κλέψουν το «χωρίς οδηγό» αυτοκίνητο της google επεμβαίνοντας στο λογισμικό του; Το ερώτημα δεν είναι από αυτά που απαντάται εύκολα.

Η κατάκτηση του διαστήματος Νο 2

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο ανταγωνισμός των υπερδυνάμεων για την κατάκτηση του διαστήματος μπορεί να τελείωσε μαζί με τον ψυχρό πόλεμο και με την δημιουργία του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού. Ομως δύο από τους μεγαλύτερους επιχειρηματίες της γενιάς μας, ο Jeff Bezos και ο Elon Musk αποφάσισαν να αρχίσουν μια νέα πορεία προς τα αστέρια.

Στόχος τους η δημιουργία επαναχρησιμοποιούμενων διαστημοπλοίων τα οποία θα μπορούν να προσγειώνονται όπως τα αεροσκάφη. Ο πρώτος οραματίστηκε το Blue Origin που ήδη πραγματοποίησε μια εκτόξευση και προσγείωση από τις εγκαταστάσεις στο Van Horn του Τέξας. Ο δεύτερος οραματίστηκε το SpaceX, το οποίο πριν από λίγες ημέρες εκτοξεύτηκε επιτυχώς, έθεσε σε τροχιά 11 τηλεπικοινωνιακούς δορυφόρους και μετά επέστρεψε άθικτος στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ για να χρησιμοποιηθεί εκ νέου.

Ο «πόλεμος» της Ε.Ε. κατά της Google

 

 

 

 

 

 

 

 

Τον περασμένο Απρίλιο, η Κομισιόν κατηγόρησε την Google ότι έχει καταχραστεί τη δεσπόζουσα θέση της στις αγορές υπηρεσιών γενικής διαδικτυακής αναζήτησης στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο, παραβιάζοντας τους αντιμονοπωλιακούς κανόνες της ΕΕ με αποτέλεσμα να βλάπτει τους καταναλωτές.

Παράλληλα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή άρχισε έρευνα για παράβαση της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας σχετικά με τη συμπεριφορά της Google όσον αφορά το λειτουργικό σύστημα κινητών τηλεφώνων Android.

Διαβάστε περισσότερα στο thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis