Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:42 | 13/08/2015

Το Ισλαμικό Κράτος ανέφερε σε ηχητικό μήνυμά της που μεταδόθηκε σήμερα πως το παρακλάδι της στην Αίγυπτο σκότωσε τον κροάτη όμηρο, Tomislav Salopek, μία ημέρα αφού μία φωτογραφία ενός αποκεφαλισμένου πτώματος που φέρεται να ανήκε στον Κροάτη κυκλοφόρησε από τους τζιχαντιστές.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Αιγύπτου δήλωσε πως οι δυνάμεις ασφαλείας δεν διαθέτουν ακόμη «επιβεβαιωμένες πληροφορίες» για τον αποκεφαλισμό του ομήρου.

Η φωτογραφία που κυκλοφόρησε στους λογαριασμούς στο Twitter υποστηρικτών της οργάνωσης Επαρχία Σινά, δείχνει το κομμένο κεφάλι του άνδρα τοποθετημένο στο σώμα του, με τη μαύρη σημαία του Ισλαμικού Κράτους στο φόντο.

Δίπλα από τη φωτογραφία παρατίθενται αποσπάσματα από αραβικές ειδησεογραφικές ιστοσελίδες με τους τίτλους: «Η Κροατία επιβεβαιώνει την υποστήριξή της προς την Αίγυπτο στις προσπάθειες να καταπολεμήσει την τρομοκρατία και τον εξτρεμισμό» και «η Κροατία επιβεβαιώνει τη συνεχιζόμενη υποστήριξή της στην περιοχή του Κουρδιστάν».

Το Ρόιτερς δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει από ανεξάρτητη πηγή την αυθεντικότητα της φωτογραφίας.

Στο ηχητικό μήνυμα που μεταδόθηκε σήμερα για τις δραστηριότητες της οργάνωσης στη Μέση Ανατολή το Ισλαμικό Κράτος ανέφερε: «Στην Επαρχία Σινά, οι στρατιώτες του χαλιφάτου σκότωσαν τον κροάτη όμηρο που η χώρα του συμμετείχε στον πόλεμο εναντίον του ισλαμικού κράτους όταν η προθεσμία έληξε και τόσο η αιγυπτιακή όσο και η δική του κυβέρνηση τον εγκατέλειψαν».

Την περασμένη εβδομάδα, ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο Ίντερνετ από την οργάνωση Επαρχία Σινά εικόνιζε έναν άνδρα ο οποίος έλεγε πως ονομάζεται Τόμισλαβ Σάλοπεκ και πως η οργάνωση θα τον σκότωνε σε 48 ώρες αν δεν απελευθερώνονταν μουσουλμάνες που κρατούνται στις αιγυπτιακές φυλακές.

Ο αιγύπτιος υπουργός Εξωτερικών Σάμεχ Σούκρι δήλωσε χθες στην κροάτισσα ομόλογό του Βέσνα Πούσιτς πως οι αρχές εξακολουθούν να κάνουν ό,τι μπορούν ώστε να βρουν και να συλλάβουν τους απαγωγείς, ανέφερε το υπουργείο του.

http://www.newsbeast.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis