Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:40 | 25/11/2014

Τα μέλη του Ισλαμικού Κράτους, δέχτηκαν ιδιαίτερα «θερμά» την απομάκρυνση του υπουργού εθνικής άμυνας των ΗΠΑ, Τσακ Χέιγκελ, από τον Μπαράκ Ομπάμα και έσπευσαν να πανηγυρίσουν μέσα από όλα τα κοινωνικά δίκτυα.

Από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η απομάκρυνση του Χέιγκελ, τα μέλη της ισλαμικής οργάνωσης, ανάρτησαν σχετική ανακοίνωση, στέλνοντας συγχαρητήρια μηνύματα μεταξύ τους, ενώ δημιούργησαν και την επισήμανση «The Islamic State topples the American Defence Minister» (Το Ισλαμικό Κράτος ανατρέπει τον υπουργό άμυνας των ΗΠΑ), την οποία χρησιμοποίησε σε όλα τα μηνύματά τους.



Ο Τσακ Χέιγκελ μπήκε στα... μαύρα κατάστιχα, μετά την κριτική για τις αμερικανικές εκστρατείες στο Αφγανιστάν και κατά του ISIS, ενώ ο Μπαράκ Ομπάμα έσπευσε να ανακοινώσει πως ο 68χρονος υπουργός και βετεράνος του Βιετνάμ, τον είχε πλησιάσει πριν ένα μήνα, για να του πει πως πίστευε ότι ήρθε η ώρα να αποχωρήσει από την πολιτική.



Παρ' όλα αυτά, μια δισέλιδη αναφορά του Χέιγκελ, στην οποία κατακρίνει τη στρατηγική του Ομπάμα σχετικά με τη Συρία, διέρρευσε, εγείροντας ερωτήματα γύρω από το ζήτημα και ίσως επέσπευσε την παραίτησή του, την οποία έκανε αμέσως δεκτή ο Αμερικιανός πρόεδρος.

protothema.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis