Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:34 | 23/05/2015

Παγκόσμια ανησυχία έχει προκαλέσει η προέλαση του ISIS στην Συρία, ενώ μετά την εισβολή τους στην ιστορική πόλη Παλμύρα, επόμενος στόχος τους είναι η Δαμασκός και η Βαγδάτη.

Με την είσοδο της στην Παλμύρα, η ISIS, που ύψωσε την μαύρη σημαία της στην ακρόπολη της ιστορικής πόλης, ελέγχει πλέον και το τελευταίο συνοριακό πέρασμα προς το Ιράκ, ενώ στην κατοχή της βρίσκεται η μισή συριακή επικράτεια.

Χιλιάδες άνθρωποι εγκαταλείπουν καθημερινά τα σπίτια τους για να σωθούν, καθώς η Παλμύρα μετράει ήδη 49 νεκρούς, ενώ το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων κάνει λόγο για συνοπτικές εκτελέσεις και εγκλωβισμένους αμάχους που οι τζιχαντιστές τους εμποδίζουν να διαφύγουν.

Το ISIS ανέλαβε επίσης την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας στο σιιτικό τέμενος στην κωμόπολη Αλ Καντί της επαρχίας Κατίφ της Σαουδικής Αραβίας που στοίχισε τη ζωή σε 30 προσκυνητές.

Παράλληλα, εντείνεται η ανησυχία για την δράση του ISIS στην Ευρώπη, μετά την αποκάλυψη ότι ο τζιχαντιστής που εκτέλεσε αιχμάλωτο με μπαζούκα ήταν Αλβανικής καταγωγής. Η δράση Αλβανών τζιχαντιστών στο βόρειο Ιράκ και τη Συρία, επιβεβαιώνει τις πληροφορίες πως κυρίως το Κόσοβο, εξελίσσεται στο μεγαλύτερο τροφοδότη ακραίων ισλαμιστών -επί ευρωπαϊκού εδάφους- που προσχωρούν στις τάξεις του ISIS.

iefimerida.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis