Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:29 | 26/12/2016

Εντός αλλά και εκτός των τειχών περνούν φέτος τα Χριστούγεννα πολλοί Έλληνες, με κλασικούς αλλά και ιδιαίτερους προορισμούς να έχουν την τιμητική τους. 

Και όταν λέμε ''κλασικούς'' εννοούμε το τρίπτυχο ''Βιέννη-Πράγα-Βουδαπέστη'' που πάντα τα Χριστούγεννα συγκεντρώνουν την μεγαλύτερη προτίμηση, καθώς και φέτος ήταν αυτοί που επέλεξαν φέτος οι περισσότεροι Έλληνες για να περάσουν τις γιορτινές ημέρες. 

Η διάχυτη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα αυτών των πόλεων, σε συνδυασμό με τις χαμηλές τιμές δελεάζουν τους Έλληνες που τις τελευταίες δεκαετίες τα προτιμούν σταθερά.

Ακολουθούν το Λονδίνο και το Παρίσι, που με τον στολισμό και το στυλ τους συνεχίζουν να προσελκύουν πολλούς ταξιδιώτες, ακόμα και της τελευταίας στιγμής. 

Υπάρχουν, όμως και αυτοί που εκμεταλλευόμενοι τις ημέρες άδειας και την ανάγκη για μακρινές αποδράσεις, προτίμησαν προορισμούς πιο σπάνιους για τα Χριστούγεννα.

Πρόκειται για εκείνους που ''ψήφισαν'' Αμερική ή Ασία, ιδίως Νέα Υόρκη και Ντουμπάι, ενώ τα τελευταία χρόνια υπάρχει ρεύμα και για τους Άγιους Τόπους, που σε άλλες εποχές ήταν περισσότερο δημοφιλείς το Πάσχα. 

Όπως εκτιμά ο κ. Λύσανδρος Τσιλίδης,πρόεδρος του HATTA, η πληρότητα μέχρι τώρα στις κρατήσεις για εξωτερικό αγγίζει το 85%, ενώ αναμένεται να είναι συνολικά αυξημένη κατά 3% σε σχέση με το 2015. 

Η Ελλάδα γίνεται... Χριστουγεννιάτικος προορισμός

Δεν είναι όμως οι Έλληνες που φεύγουν για το εξωτερικό. Είναι και οι ξένοι που τα τελευταία χρόνια αρχίζουν να προτιμούν την χώρα μας για να περάσουν εδώ τις γιορτές. 

Το γεγονός ότι οι χριστουγεννιάτικοι στολισμοί σε όλη τη χώρα ξεκινούν από τις αρχές Νοεμβρίου, έχουν κάνει πολλούς Ευρωπαίους και μη να προτιμούν την Ελλάδα για να περάσουν είτε Χριστούγεννα είτε Πρωτοχρονιά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μας προτιμούν πολίτες από όλες τις Βαλκανικές χώρες, Ρώσοι, Τούρκοι, Ιταλοί, αλλά και Ισραηλινοί. 

Όπως έδειξαν, δε, οι αεροπορικές κρατήσεις, σημειώθηκε αύξηση 10% από το εξωτερικό προς στην Ελλάδα κατά την διάρκεια των γιορτών.

newpost.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis