Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:49 | 16/01/2016

Δεν είναι σπάνιο να γυρίζονται ταινίες για πολιτικούς ηγέτες και πρώην πρωθυπουργούς όταν εγκαταλείψουν την εξουσία ή αν έχουν φύγει από τη ζωή. Αυτό που δεν συνηθίζεται πάντως είναι να βγαίνει ταινία για έναν εν ενεργεία Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά στην Τουρκία είναι πρόθυμοι να πρωτοτυπήσουν. 

Ήδη ετοιμάζονται τα σκηνικά και το σενάριο για την πρώτη ταινία που θα αφηγείται τη ζωή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με στόχο να προβληθεί μέσα από τους τηλεοπτικούς δέκτες όλης της Τουρκίας και της Βόρειας Κύπρου μέχρι τις 25 Μαρτίου το αργότερο.

Η ιστορία θα ξεκινά από τα πρώτα βήματα στη ζωή του Τούρκου πολιτικού, από την εποχή που πήγαινε σχολείο σε μία φτωχή συνοικία της Κασίμπασα και θα  ολοκληρωθεί με την ανάληψη της δημαρχίας της Κωνσταντινούπολης, από το 1994 έως το 1998 και τη φυλάκισή του το 1999.

Τα γυρίσματα θα πραγματοποιηθούν σε τοποθεσία της Βόρειας Κύπρου, στο Τρίκομο, όπου ήδη κατασκευάζεται ένα ολόκληρο αντίγραφο της συνοικίας που μεγάλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Κασίμπασα.

Ο παραγωγός Αλί Αβτσί μιλώντας στο πρακτορείο «Ανατολή», δεν δίστασε να παρομοιάσει τον Ερντογάν με τον Spiderman και τον Superman, εξηγώντας πως «καθημερινά βλέπουμε στις μπλούζες των παιδιών μας ήρωες όπως ο Spiderman και ο Superman, οι οποίοι δεν υπάρχουν στην πραγματικότητα. Η χώρα μας διαθέτει ήρωες που υπάρχουν και βρίσκονται εν ζωή, όπως ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν».

Διαβάστε περισσότερα στο parapolitika.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis