Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:14 | 15/05/2019

Η διάσκεψη των προέδρων αποφάσισε σήμερα για τα τρία πρόσωπα για τα οποία γνωμοδοτεί θετικά στο υπουργικό συμβούλιο προκειμένου ένα εξ’αυτών να καταλάβει την θέση του προέδρου του Αρείου Πάγου.

Μετά την ακρόαση τριών αντιπροέδρων και τριών Αρεοπαγίτων η διάσκεψη των προέδρων κατέληξε στο να δώσει στις υποψηφίους 15 ψήφους στην Διονυσία Μπιτζούνη , επίσης 15 ψήφους στην Ειρήνη Καλού και 13 ψήφους στην Δήμητρα Κοκοτίνη. Ωστόσο καμία από τις τρεις υποψήφιες δεν συγκέντρωσε την πλειοψηφία των τεσσάρων πέμπτων.


[custom:google-ads]

Πάντως σε κάθε περίπτωση η απόφαση της διάσκεψης είναι γνωμοδοτική και την τελική κρίση για το ποια από τις τρεις κύριες θα καταλάβει την θέση του προέδρου του Αρείου Πάγου θα λάβει το υπουργικό συμβούλιο.

Να σημειωθεί ότι η όλη διαδικασία ξεκίνησε εσπευσμένα αυτή την εβδομάδα, ενώ η εκλογή πρέπει να γίνει μέχρι τις 30 Ιουνίου, όταν και βγαίνουν στη σύνταξη η Ξένη Δημητρίου και ο Βασίλης Πέππας.
 

Ποιοι ήταν ακόμη υποψήφιοι για τον Αρειο Πάγο

Υποψήφιες για την θέση του προέδρου του Αρείου Πάγου ήταν ακόμη η Αγγελική Αλειφεροπούλου (η οποία έλαβε τις ψήφους της ΝΔ), η Αρτεμισία Παναγιώτου, και ο Χοϊμέ Γεωργίου. Αύριο θα γίνει νέα ακρόαση υποψηφίων για την πλήρωση της θέσης του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Να σημειωθεί ότι χθες η Ενωση Εισαγγελέων απηύθυνε έκκληση στην κυβέρνηση να επιλέξει νέο Πρόεδρο και νέο εισαγγελέα του Αρείου Πάγου από τις τάξεις των εισαγγελέων και όχι των δικαστών.

Πηγή: iefimerida.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis