Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:26 | 26/02/2015

 

Στη σύλληψη τριών ανδρών από τη Νέα Υόρκη που σχετίζονται με τρομοκρατία προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές των ΗΠΑ, σύμφωνα με αμερικανικά δίκτυα.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για τρεις άνδρες, οι οποίοι σκόπευαν να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος και να γίνουν τζιχαντιστές.

Μάλιστα, αν δεν κατάφερναν να ταξιδέψουν σε Ιράκ και Συρία ήταν αποφασισμένοι να εξαπολύσουν επιθέσεις στις ΗΠΑ.

Το Associated Press αναφέρει πως ο ένας εκ των τριών συνελήφθη ενώ βρισκόταν στο αεροδρόμιο JFK, ο δεύτερος στο Μπρούκλιν και ένας στη Φλόριντα.

Οι τοπικές αρχές επισημαίνουν πως οι δύο από τους δύο συλληφθέντες είχαν κινήσει την περιέργεια της αστυνομίας καθώς το περασμένο καλοκαίρι εξέφρασαν την υποστήριξή τους στην τρομοκρατική οργάνωση στο Διαδίκτυο.

Οι ύποπτοι ηλικίας 24, 30 και 19 ετών σχεδίαζαν αφού έφευγαν από τις ΗΠΑ να επιστρέψουν στη Νέα Υόρκη και να θέσουν σε εφαρμογή τα αιματηρά πλάνα τους αν δεν κατάφερναν να γίνουν τζιχαντιστές με το ΙΚ. Μάλιστα, ήταν πρόθυμοι να δολοφονήσουν ακόμα και τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, αν τους έδινε αυτή την εντολή ο επικεφαλής της οργάνωσης.

Όπως αναφέρει το NBC και οι τρεις ζουν στο Μπρούκλιν, ενώ ο 24χρονος είναι ο Αμντουρασούλ Χασάνοβις Τζουραμπόεβ που κατάγεται από το Ουζμπεκιστάν, ο 19χρονος είναι ο Ακχόρ Σαιντακχμέτοβ που κατάγεται από το Καζακστάν και ο 30χρονος είναι ο Αμπρόρ Χαμπίμποβ που κατάγεται από το Ουζεμπεκιστάν.

ΠΗΓΗ:koolnews.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis