Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:45 | 29/06/2019

Η αλήθεια είναι πως, αν και δεν είμαστε γνωστοί για τους serial killers μας, υπήρξαν κάποιοι άνθρωποι που έγραψαν με αίμα τη δική τους ιστορία στα αστυνομικά δελτία της εποχής τους.

[custom:google-ads]

 

Δημήτρης Βακρινός - Ο δολοφόνος ταξιτζής

Οι υποθέσεις κατά συρροή δολοφόνων στην Ελλάδα που έγραψαν ιστορία!

Ο συγκεκριμένος, λόγω του επαγγέλματος του (οδηγός ταξί), αναφέρεται σε αρκετά άρθρα που αφορούν την υπόθεση του νεαρού δολοφόνου της Κηφισιάς. Ο Βακρινός μεγάλωσε στην επαρχία, αλλά ήρθε στην Αθήνα σε πολύ νεαρή ηλικία, λόγω της κακής σχέσης που είχε με τον αλκοολικό πατέρα του. Από πιτσιρίκι έκανε διάφορες δουλειές, μέχρι που το 1992 έγινε οδηγός ταξί.

Διέπραξε την πρώτη του δολοφονία σε ηλικία 25 ετών, το 1987, όταν σκότωσε με λοστό άτομο του κοντινού του περιβάλλοντος, το οποίο φιλοξενούσε σπίτι του. Το όνομα του ήταν Παναγιώτης Γαγλίας και λίγο καιρό νωρίτερα είχε απειλήσει τον Βακρινό ότι θα τον καταγγείλει στην Αστυνομία, επειδή του είχε κλέψει μια καραμπίνα. Αφού τον σκότωσε, πέταξε το πτώμα του στην Εθνική Οδό Άργους-Τρίπολης. Πέρασε τα επόμενα χρόνια χωρίς να εμπλακεί -τουλάχιστον από τα όσα έχουν γίνει γνωστά- σε κάποια άλλη δολοφονία. Όμως, στις 19 Νοεμβρίου 1993 παίρνει με το ταξί του την 28χρονη Αναστασία Σιμιτζή. Κατά τη διάρκεια της κούρσας την πείθει να βγουν για ένα ποτό, αλλά στη συνέχεια, όταν αυτή αρνείται να κάνει έρωτα μαζί του, την καίει ζωντανή.
Οι υποθέσεις κατά συρροή δολοφόνων στην Ελλάδα που έγραψαν ιστορία!


Εκείνη η μέρα σηματοδότησε την αρχή της τριετούς δράσης του. Μέσα σε αυτά τα χρόνια διέπραξε άλλες τρεις ανθρωποκτονίες: Αυτή ενός συναδέλφου του, με τον οποίο είχε τσακωθεί για την προτεραιότητα στην πιάτσα ταξί της Ελευσίνας και των αδερφών Σπυρόπουλου. Στους τελευταίους είχε πουλήσει ένα αυτοκίνητο και λίγες μέρες μετά, αποπειράθηκε να το κλέψει, χρησιμοποιώντας το δεύτερο κλειδί που είχε κρατήσει. Οι νεαροί αποπειράθηκαν να τον σταματήσουν και τότε αυτός τους σκότωσε πυροβολώντας τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως ήθελε να κλέψει το όχημα, για να επιτεθεί σε έναν -αγνώστων στοιχείων- μοτοσυκλετιστή, με τον οποίο είχε τσακωθεί πριν από λίγες ώρες, για την προτεραιότητα σε έναν δρόμο. Είχε κρατήσει τον αριθμό της πινακίδας του και είχε σκοπό να τον χτυπήσει με το αυτοκίνητο. Τον Απρίλιο του 1997 συλλαμβάνεται, αλλά δεν προλαβαίνει να δικαστεί για τις πράξεις του, καθώς λίγες μέρες μετά βρέθηκε κρεμασμένος στις τουαλέτες των φυλακών Κορυδαλλού. Το «βιογραφικό» του περιλαμβάνει και τέσσερις απόπειρες ανθρωποκτονίας (το θύμα μίας εξ αυτών έμεινε ανάπηρο), ληστείες και εμπρησμούς.


Αντώνης Δαγκλής - Σκότωνε ιερόδουλες για να εκδικηθεί τη μητέρα του

Οι υποθέσεις κατά συρροή δολοφόνων στην Ελλάδα που έγραψαν ιστορία!

Ίσως ο μοναδικός Έλληνας κατά συρροή δολοφόνος του οποίου το όνομα αναφέρεται κατά καιρούς σε διεθνείς λίστες. Δραστηριοποιήθηκε από το 1992 μέχρι το 1995, όταν και συνελήφθη. Ο Δαγκλής ανήκει στην κατηγορία των δολοφόνων που σκοτώνουν ανθρώπους που ανήκουν σε μια συγκεκριμένη κατηγορία. Όλα ξεκίνησαν στις 29 Οκτωβρίου του 1995, όταν η Αστυνομία ανακάλυψε το διαμελισμένο πτώμα μιας ιερόδουλης. Οι έρευνες αρχικά δεν απέδωσαν καρπούς και λίγους μήνες αργότερα θα βρουν νεκρή μια ακόμη νεαρή ιερόδουλη στην περιοχή του Βοτανικού. Κοινό στοιχείο στις δύο αυτές δολοφονίες ήταν το γεγονός ότι ο θάνατος των γυναικών προήλθε από στραγγαλισμό.

Ο 22χρονος δράστης θα αποπειραθεί να δολοφονήσει ακόμη έξι ιερόδουλες, ενώ θα ληστέψει άλλες οκτώ. Κάποια από τα θύματα του θα καταγγείλουν τα περιστατικά στην Αστυνομία, αναγνωρίζοντάς τον από φωτογραφίες. Επίσης, θα δώσουν και κάποια επιπλέον στοιχεία στους αστυνομικούς, όπως για παράδειγμα, ότι ο δράστης κυκλοφορούσε με ένα άσπρο βανάκι.


Το λευκό βανάκι του Δαγκλή

Οι υποθέσεις κατά συρροή δολοφόνων στην Ελλάδα που έγραψαν ιστορία!

Το 1996, θα συλληφθεί για την απαγωγή και τον βιασμό μιας Αγγλίδας τουρίστριας και θα ομολογήσει τους φόνους που διέπραξε. Επίσης, θα αποκαλύψει στους αστυνομικούς πως ήταν ο δράστης μιας παλιότερης δολοφονίας, που μέχρι τότε είχε μείνει στο αρχείο.

Στην απολογία του θα ισχυριστεί πως σκότωνε τις ιερόδουλες, επειδή ήθελε να πάρει εκδίκηση από τη μητέρα του, η οποία έκανε την ίδια, «ανήθικη», σύμφωνα με τα λεγόμενα του, δουλειά. Μάλιστα, προσέθεσε πως κάθε φορά που στραγγάλιζε μια γυναίκα, ένιωθε πως σκοτώνει τη μάνα του. Καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης, αλλά αυτοκτόνησε -μαζί με τον συγκρατούμενό του- μέσα στο κελί του στο Ψυχιατρικό Κατάστημα των Δικαστικών Φυλακών Κορυδαλλού. Είχε γίνει ευρύτερα γνωστός ως ο «Αντεροβγάλτης των Αθηνών» λόγω της μακάβριας συνήθειας του να ξεκοιλιάζει τα θύματά του.

 

Αικατερίνη Δημητρέα - Η «δηλητηριάστρια»

Οι υποθέσεις κατά συρροή δολοφόνων στην Ελλάδα που έγραψαν ιστορία!

Έγινε γνωστή και ως η «δηλητηριάστρια της Μάνης». Η Αικατερίνη Δημητρέα ήταν η πρώτη Ελληνίδα κατά συρροή δολοφόνος. Η 42χρονη ήταν χωρισμένη και μεγάλωνε μόνη της την ανήλικη κόρη της στο Νεοχώρι Μεσσηνίας. Ο κόσμος έκανε λόγο για μια ήρεμη γυναίκα που δεν είχε προκαλέσει ποτέ προβλήματα με τη συμπεριφορά της. Όμως, στην πορεία αποδείχτηκε πως κάτι δεν πήγαινε καθόλου καλά στο μυαλό της, αφού σχεδόν ξεκλήρισε την οικογένεια της. Όλα ξεκίνησαν στις 27 Μαΐου του 1962, όταν δηλητηρίασε την 80χρονη μητέρα της ρίχνοντας παραθείο στο φαγητό της. Ο θάνατος της ηλικιωμένης γυναίκας προήλθε από εμβολή καρδιάς και κανείς δεν υποψιάστηκε τη Δημητρέα.


Το ίδιο συνέβη και λίγους μήνες αργότερα, όταν και δηλητηρίασε με τον ίδιο τρόπο την ξαδέρφη της, μόνο που αυτήν τη φορά οι γιατροί διαπίστωσαν ότι ο θάνατος της νεαρής γυναίκας οφειλόταν σε κάταγμα στο κεφάλι που προκλήθηκε από την πτώση της στο πάτωμα. Η 42χρονη στάθηκε τυχερή και στον τρίτο της φόνο. Χρησιμοποίησε ακριβώς την ίδια τακτική, για να βγάλει από τη μέση τον αδερφό της, με τους γιατρούς να κάνουν λόγο για ανακοπή καρδιάς.

Η τύχη τής γύρισε την πλάτη, όμως, όταν έδωσε έναν δηλητηριασμένο λουκουμά στον πεντάχρονο ανιψιό της. Ο μικρός έπεσε κατευθείαν στο έδαφος και εξέπνευσε λίγες ώρες αργότερα. Επίσημη αιτία θανάτου, η δηλητηρίαση και μοναδικός ύποπτος η θεία του, η οποία και συνελήφθη. Η Δημητρέα ομολόγησε το έγκλημά της και πρόσθεσε πως είχε προσπαθήσει να δηλητηριάσει και άλλους συγγενείς της. Σύμφωνα με την κατάθεσή της, ήθελε να πάρει εκδίκηση από τους δικούς της για τον άσχημο τρόπο με τον οποίο της φέρονταν. Καταδικάστηκε σε θάνατο και εκτελέστηκε στις 10 Απριλίου του 1964.


Παντελής Καζάκος - Πυροβολούσε αλλοδαπούς από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 4 το πρωί

Οι υποθέσεις κατά συρροή δολοφόνων στην Ελλάδα που έγραψαν ιστορία!

Μπορεί να σκότωσε μόνο δύο ανθρώπους, αλλά η φύση της εγκληματικής του δράσης, σε συνδυασμό με το σκεπτικό πίσω από αυτήν, τον κατατάσσει άνετα στην κατηγορία του «μανιακού» δολοφόνου. Από τις 19 μέχρι τις 22 Οκτωβρίου του 1999, ο Παντελής Καζάκος έθεσε σε λειτουργία το σκοτεινό του σχέδιο. Αυτό δεν ήταν άλλο από την εξόντωση όσων περισσότερων αλλοδαπών προλάβαινε, μέχρι να συλληφθεί. Για τρεις μέρες, λοιπόν, τριγυρνούσε σε Mεταξουργείο, πλατεία Bάθης, Ψυρρή, Eξάρχεια και Ομόνοια, πυροβολώντας εν ψυχρώ όποιον άνθρωπο με σκούρο δέρμα έβρισκε μπροστά του. Σύμφωνα με στοιχεία που έγιναν γνωστά μετά τη σύλληψη του, ο 23χρονος υπάλληλος της ΕΡΤ, πυροβολούσε ανενόχλητος κόσμο από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 4 το πρωί.


Πρώτος νεκρός ο Hosevi, ένας Κούρδος που είχε την ατυχία, μαζί με δύο φίλους του, να βρεθεί στο διάβα του - ευτυχώς, οι άλλοι δύο της παρέας επέζησαν. Δύο μέρες αργότερα, ο Markus Kofi-Tomi από την Γκάνα και οι Sharif Muhammad και Rasul Yussef από το Μπαγκλαντές τραυματίζονται σοβαρά από τις σφαίρες του. Όμως, ο νεαρός δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα: Την επόμενη, βγήκε για μια ακόμη βόλτα θανάτου, κατά τη διάρκεια της οποίας τραυμάτισε σοβαρά τρία άτομα και σκότωσε τον νεαρό Γεωργιανό, Udesiani George. Λίγες ώρες αργότερα συνελήφθη.

Σε κανένα σημείο της απολογίας του δεν φάνηκε μετανιωμένος - μάλιστα, όπως έγινε γνωστό από δημοσιεύματα της εποχής, θεωρούσε πως σκοτώνοντας αλλοδαπούς, επιτελούσε κάποιου είδους εθνικό καθήκον. Όλες αυτές οι σκέψεις αποτυπώνονται και στην ερώτηση που έκανε στον πατέρα του: «Πατέρα, ο κόσμος με θεωρεί ήρωα ή φονιά;», για να πάρει την απάντηση, «Φονιά σε λένε, παιδί μου». Κατά τη διάρκεια της δίκης, έγινε γνωστή και η σχέση του με τη Χρυσή Αυγή μέσω μαρτυριών, αλλά και μιας φωτογραφίας που παρουσίασε στο δικαστήριο ο συνήγορος Πολιτικής Αγωγής και η οποία τον απεικόνιζε να κρατάει ένα πανό σε πορεία της οργάνωσης.

Βέβαια, ο πατέρας του δράστη δεν αναγνώρισε τον άνθρωπο στη φωτογραφία και δήλωσε πως πρόκειται για άλλο άτομο. Για πολλά χρόνια -μέχρι την υπόθεση της Μανωλάδας- θεωρείτο το πιο μαζικό ρατσιστικό έγκλημα στην Ελλάδα. Θα πρέπει επίσης να προσθέσω, ότι δύο εκ των τραυματιών έμειναν καθηλωμένοι σε αναπηρικό καροτσάκι, ενώ οι υπόλοιποι ζουν με σοβαρά προβλήματα υγείας, που προκλήθηκαν από τις σφαίρες που δέχτηκαν.

Πηγή: vice.com

www.athensmagazine.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis