Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:00 | 28/02/2018

«Δεν ξέρω ποιος μπορεί να μου έβαλε βόμβα», φέρεται να κατέθεσε στους αστυνομικούς του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ελληνικής Αστυνομίας ο ιδιοκτήτης του καταστήματος υφασμάτων- της γνωστής επωνυμίας- «Togas», στη Γλυφάδα στο οποίο χθες τα ξημερώματα σημειώθηκε έκρηξη βόμβας, προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημιές. Σύμφωνα με πληροφορίες- πιθανότατα-  δύο δράστες κατάφεραν να διαρρήξουν την πλαϊνή είσοδο του κτιρίου επί της Λεωφόρου Βουλιαγμένης και άφησαν στο εσωτερικό του μασούρια με δυναμίτιδα.

[custom:google-ads]

Στη συνέχεια εξαφανίστηκαν και λίγο πριν τις 04:00 τα ξημερώματα σημειώθηκε η ισχυρή έκρηξη. Σύμφωνα με τους πυροτεχνουργούς του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών της Ελληνικής Αστυνομίας στο εσωτερικό του καταστήματος- αρκετά κοντά στην κεντρική είσοδο- έχει δημιουργηθεί ένας μικρός κρατήρας από την έκρηξη, ενώ οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως οι αστυνομικοί δεν κατάφεραν να εντοπίσουν υπολείμματα από την βόμβα.

Από την έκρηξη κατέρρευσαν οι τρεις μπροστινές τζαμαρίες του καταστήματος και καταστράφηκε- σχεδόν ολοσχερώς- το εμπόρευμα που είχαν προς πώλησης στο εσωτερικό του. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας που διενεργούν έρευνες σε συνεργασία με τους άνδρες του Τμήματος Εκβιαστών της ΕΛ.ΑΣ. προσπαθούν να εντοπίσουν βίντεο στην προσπάθειά τους να εντοπίσουν τυχόν διαφορές που μπορεί να είχε ο ιδιοκτήτης του καταστήματος.

Την ίδια ώρα εκτιμούν πως πρόκειται για προσωπικές διαφορές ή κίνηση εκφοβισμού του ιδιοκτήτη να υποκύψει σε εκβιαστικές απαιτήσεις τους, κάτι που ο ίδιος ο ιδιοκτήτης δεν είναι έτοιμος ή δεν επιθυμεί προς το παρόν να αποκαλύψει.

Κάτοικοι της περιοχής τόνισαν πως το κατάστημα τις τελευταίες μέρες ήταν κλειστό, ωστόσο αυτό προς το παρόν δεν έχει επιβεβαιωθεί.  Η επωνυμία «Togas» και οι συγκεκριμένος οίκος υφασμάτων μετράει δύο δεκαετίες, έχοντας 120 μπουτίκ και 57 καταστήματα λευκών ειδών, γεγονός που την μετέτρεψε στη Νο1 στη Ρωσία και ίσως σε έναν από τους σημαντικότερους «παίκτες» παγκοσμίως. Το συγκεκριμένο κατάστημα της Γλυφάδας άνοιξε τον Νοέμβριο του 2014, λίγους μήνες πριν το αντίστοιχο στο Dubai. Παλιότερα ο ιδιοκτήτης διατηρούσε κατάστημα με στρατιωτικά είδη στην οδό Ακαδημίας στο κέντρο της Αθήνας.

Πηγή: thetoc.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis