Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:59 | 23/05/2017

Μέχρι και σε συνεργεία καθαρισμού σε νοσοκομεία στρέφονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ για τις διαδοχικές κλοπές ιατρικών μηχανημάτων σε τέσσερα κρατικά νοσοκομεία. 

Μετά τον Άγιο Σάββα και το νοσοκομείο του Βόλου σειρά είχαν το Γ.Ν. Λαμίας και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας που στοχεύθηκαν από άγνωστους δράστες. 

Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ θεωρείται ότι είναι σε σχετικά καλό σημείο. Παράλληλα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, κ. Πολάκης, ανέφερε σε δήλωση του ότι η «η εξάρθρωση της σπείρας είναι θέμα χρόνου».

Οι αστυνομικοί εστιάζουν το ενδιαφέρον τους στην εντυπωσιακή πληροφόρηση που έχουν οι δράστες των κλοπών των ιατρικών μηχανημάτων για τον χώρο που πρέπει να κινηθούν, τα ακριβή σημεία που βρίσκονται τα μηχανήματα, για τον τρόπο πρόσβασης σε ειδικές αίθουσες των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Ακόμη ζητούμενο είναι ποιοί θα είναι οι κλεπταποδόχοι των ιατρικών μηχανημάτων και πως ή πότε οργανώθηκε αυτό το δίκτυο πρωτοφανών διαρρήξεων σε νοσοκομεία . 

Με κύριο ενδιαφέρον της ΕΛ.ΑΣ να ανακαλυφθεί ποια πρόσωπα «συνδέουν» τα τέσσερα νοσοκομεία και αν υπάρχει εμπλοκή εργαζομένων στα νοσηλευτικά ιδρύματα ή κάποιοι «ασθενείς» με επίκληση ιατρικών εξετάσεων περιδιάβαιναν τα νοσοκομεία και συγκέντρωσαν τις τελευταίες εβδομάδες πληροφορίες για τους χώρους που υπάρχουν οι μεγάλης αξίας ιατρικές συσκευές. 


Οι αστυνομικοί αναφέρουν ότι κάθε κλοπή δημιουργεί νέα δεδομένα, όμως συγκεντρώνονται στοιχεία που περιορίζουν τον κύκλο των υπόπτων. Στην ομάδα των υπόπτων περιλαμβάνονται ακόμη υπάλληλοι εταιρειών με ιατρικό εξοπλισμό, μέλη εταιρειών security αλλά και μία ομάδα ατόμων που συμμετείχαν σε καθαρισμούς ορισμένων νοσοκομείων.

 

 

Λαμπρόπουλος Βασίλης Γ.
 
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis