Οι φωτογραφίες και το βίντεο Τσίπρα από το Chinook και τα μπράβο που δεν ειπώθηκαν σ΄όσους τ΄αξίζουν

Οι φωτογραφίες και το βίντεο Τσίπρα από το Chinook και τα μπράβο που δεν ειπώθηκαν σ΄όσους τ΄αξίζουν

Οι φωτογραφίες μέσα από το Chinook που μετέφερε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, είναι τραβηγμένες από το χέρι του έμπειρου φωτορεπόρτερ που πάντα τον συνοδεύει, του Αντρέα Μποτέλι. Είναι φωτογραφίες που παρουσίασε πρώτος ο Δήμος Βερύκιος στο δελτίο ειδήσεων του Alpha, χθες βράδυ.

Όπως λένε οι πληροφορίες υπάρχει και σχετικό βίντεο από την πτήση του Chinook πάνω από τους Αρκιούς, αμέσως μετά από την ενημέρωση που είχε ο Αλέξης Τσίπρας από το πλήρωμα του ελικοπτέρου, ότι τα ελληνικά ραντάρ έχουν εντοπίσει τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη να πετούν προς το μέρος τους. Όπως λένε οι πληροφορίες υπάρχει και βίντεο.

Ο πρωθυπουργός στις φωτογραφίες εμφανίζεται ψύχραιμος και όπως λένε οι πληροφορίες, ήταν και “ανυπάκουος” στην σύσταση των χειριστών που του ζήτησαν να καθίσει και να δεθεί.

Δεν είχε κανένα λόγο να πανικοβληθεί και οφείλουμε να επισημάνουμε ορισμένα πράγματα που κακώς δεν έχουν ειπωθεί. Είναι η “δύναμη της συνήθειας” που μας κάνει πολύ “φλύαρους” στα άσχημα και σιωπηλούς στα θετικά.

Τα θετικά στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι το ηχηρό μήνυμα που έστειλε η ελληνική Πολεμική Αεροπορία στους απέναντι. Ένα μήνυμα που “φωνάζει” ότι όσο κι αν προσπαθούν θα μας βρίσκουν πάντα μπροστά τους! Γιατί αυτό συνέβη στην πτήση προς Αγαθονήσι. Οι Τούρκοι πετούσαν για να περάσουν κοντά από το ελικόπτερο της Αεροπορίας Στρατού που μετέφερε τον Έλληνα πρωθυπουργό και …έπεσαν πάνω σε ελληνικά F-16 που “τους τράβηξαν από το αυτί” και τους έστειλαν πίσω! Αρκετά μίλια πριν φθάσουν στο Chinook.

Τα μπράβο δεν ανήκουν μόνο στους χειριστές των F-16. Ανήκουν και στα “μάτια” της ΠΑ που “τσίμπησαν” τα δύο τουρκικά F-4 πολύ,πολύ νωρίς. Το προσωπικό των ελληνικών ραντάρ που πάντα έχει μάτια ανοιχτά και αντανακλαστικά αστραπή, έδωσαν την εγκαίρως την πληροφορία για να φθάσουν οι Έλληνες πιλότοι στο σημείο που έπρεπε, όταν έπρεπε. Και βέβαια δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε τους τεχνικούς της ΠΑ που ειδικά τα τελευταία 10 χρόνια δίνουν καθημερινή μάχη με τα προβλήματα, αλλά πάντα έχουν τη λύση για να είναι τα αεροσκάφη μας έτοιμα να πετάξουν.

Τέλος μπράβο πρέπει να πούμε στους χειριστές του Chinook για τον επαγγελματικό τρόπο που λειτούργησαν.

Το τελευταίο σχόλιο θα μπορούσαμε να το αποφύγουμε για να “τα ΄χουμε καλά με όλους”. Δεν θέλουμε κάτι τέτοιο, συνεπώς θα το γράψουμε: Για όλους αυτούς τους στρατιωτικούς οι πολιτικοί που “γράφουν ώρες” τηλεοπτικών εμφανίσεων στα “παράθυρα” δεν είχαν να πουν μια κουβέντα; Μια καλή κουβέντα, αφού δεν έχουμε και τίποτα άλλο να τους δώσουμε. Οι καλοπληρωμένοι βουλευτές μας που εμφανίζονται κάθε μέρα στην τηλεόραση μήπως θα πρέπει κάποια στιγμή να αναγνωρίσουν, έστω με μια καλή κουβέντα, αυτό που κάθε μέρα κάνουν με συνέπεια οι κακοπληρωμένοι στρατιωτικοίπου φυλάνε το Αιγαίο; Που χρόνος και μυαλό…

ΥΓ. Η πρόταση του πρώην ΑΝΥΕΘΑ Γιάννη Ραγκούση να εξισωθεί ο μισθός του Έλληνα πιλότου με αυτόν του βουλευτή παραμένει στο τραπέζι…Αλλά δεν έχουμε ακούσει ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ από τους 300 και απ΄ όσους θέλουν να μπουν στη Βουλή να ΄χει πει κουβέντα.

Πηγή: militaire.gr