Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:15 | 06/11/2016

Ο θανατοποινίτης Clayton Lockett (φωτογραφία - στο κέντρο) πέθανε από ανακοπή καρδιάς, 40 λεπτά αργότερα από την σχεδιασμένη εκτέλεσή του, στις φυλακές της Οκλαχόμα, στις Ηνωμένες Πολιτείες.

"Πιστεύουμε ότι μια φλέβα έσπασε και το κοκτέιλ των φαρμάκων δεν λειτούργησε όπως ήταν σχεδιασμένο να λειτουργήσει. Ο διευθυντής διέταξε να σταματήσει η εκτέλεση", είπε ο εκπρόσωπος του πολιτειακού σωφρονιστικού συστήματος, Τζέρι Μάσι.

Αυτή ήταν μόνο μία από τις περιπτώσεις εκτέλεσης, που δεν εξελίχθηκαν όπως ήταν σχεδιασμένες, με αποτέλεσμα οι θανατοποινίτες να υποφέρουν και να αφήσουν την τελευταία τους πνοή, με φρικτό τρόπο.

Δείτε ποιες ήταν οι "χειρότερες εκτελέσεις" θανατοποινιτών:

Jesse Joseph Tafero

Ο Jesse Joseph Tafero (1946 –  1990) καταδικάστηκε σε θάνατο στην ηλεκτρική καρέκλα, από την Πολιτεία της Φλόριντα. Ο Tafero κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία του αστυνομικού Phillip Black και του Donald Irwin, φίλου και συναδέλφου του θύματος. Οι δύο αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους,  κατά τη διάρκεια ελέγχου στο αυτοκίνητο, όπου επέβαιναν ο Tafero, η σύντροφός του, Sunny Jacobs και τα παιδιά τους. Ο οδηγός του οχήματος, Walter Rhodes, ομολόγησε ότι δολοφόνησε τους αστυνομικούς, μετά την εκτέλεση του Tafero.

Η υπόθεση προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις, λόγω του τρόπου με τον οποίο πέθανε ο Tafero, όταν η εκτέλεσή του πήγε τελείως στραβά.

Κατά τη διάρκεια της εκτέλεσής του, φλόγες βγήκαν από το κεφάλι του θανατοποινίτη. Σύμφωνα με όσα υποστήριξαν οι αρμόδιες Αρχές, η αντικατάσταση του φυσικού σφουγγαριού που χρησιμοποιείται για την εκτέλεση με ηλεκτροσόκ, με ένα συνθετικό, ήταν η αιτία για όσα ακολούθησαν και αργότερα χαρακτηρίστηκαν ως "ανθρώπινο λάθος".

Τρεις "δόσεις" ηλεκτρικού ρεύματος, χρειάστηκαν για να σταματήσουν την αναπνοή του...

Donald Eugene Harding

"Άσχημο και βίαιο" χαρακτήρισαν τον θάνατο του Donald Eugene Harding (1949 – 1992), οι παρόντες στην εκτέλεσή του. Ο καταδικασθείς για την δολοφονία των Robert Wise και Martin Concannon, υπέστη ασφυξία που κράτησε 11 λεπτά, μέχρι να εξακριβωθεί ο θάνατός του, στις φυλακές της Αριζόνα.

Ο Harding καταδικάστηκε σε θάνατο με την χορήγηση δισκίου κυανίου, που προκάλεσε στο σώμα του εκταταμμένους σπασμούς. Πέρασε τα τελευταία λεπτά του, βρίζοντας και κάνοντας χειρονομίες στον δημόσιο κατήγορο, που παρακολουθούσε τη διαδικασία.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, πολλοί από τους παρόντες υπέφεραν από αϋπνίες μετά το περιστατικό.

Ήταν η πρώτη εκτέλεση στην Πολιτεία της Αριζόνα, από το 1976. Αμέσως μετά, στην Πολιτεία αντικαταστάθηκε η μέθοδος εκτέλεσης θανατοποινιτών με την χορήγηση θανατηφόρου μείγματος με ένεση.

Alpha Otis Stephens

Ο Stephens καταδικάστηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο του Bleckley, το 1975, για τη δολοφονία του Charles Asbell. Έχοντας δραπετεύσει από τις φυλακές της Georiga, εισέβαλε για να ληστέψει το σπίτι του Asbell. Εκείνη τη στιγμή, ο Asbell απουσίαζε. Γύρισε όμως βρίσκοντας τον Stephens και τον συνεργό του εκεί. "Τι στο διάολο κάνετε στο σπίτι μου;" τους φώναξε, πριν τραβήξει το όπλο του ο δράστης και τον πυροβολήσει αρκετές φορές στο πρόσωπο.Τον Δεκέμβριο του 1984, ο Alpha Otis Stephens καταδικάστηκε σε θάνατο με ηλεκτροσόκ.

Το πρώτο ηλεκτροσόκ δεν τον σκότωσε, με αποτέλεσμα να πάθει ασφυξία, που διήρκεσε 6 λεπτά, ενώ οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι τον άφησαν να "ηρεμήσει".

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο Stephens ανέπνευσε συνολικά 23 φορές μέσα στα δραματικά αυτά λεπτά, πριν τον "χτυπήσει" το δεύτερο και θανατηφόρο ηλεκτροσόκ.

Raymond Landry

Ο Raymond Landry δολοφόνησε τον 33χρονο ιδιοκτήτη εστιατορίου Κοσμά Κριτή, μπροστά στα μάτια της γυναίκας του, ενώ έκλεινε το κατάστημά του, στις 6 Αυγούστου του 1982. Καταδικάστηκε για το έγκλημά του σε θάνατο, με θανατηφόρα ένεση.

Τα χέρια του ήταν τόσο μυώδη και οι φλέβες του τόσο κατεστραμμένες από την μακροχρόνια χρήση ναρκωτικών ουσιών, ώστε όταν του χορηγήθηκε η θανατηφόρα δόση, η φλέβα του έσπασε, "τινάζοντας" το μείγμα σε όσους παρευρίσκονταν και κάθονταν στις μπροστινές θέσεις.

Η εκτέλεσή του καθυστέρησε περισσότερο από 14 λεπτά, μέχρι να καταφέρουν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι να επανατοποθετήσουν τον καθετήρα.

Rickey Ray Rector

 

Ο Ricky Ray Rector (1950 – 1992)  καταδικάστηκε σε θάνατο με θανατηφόρα ένεση, για τη δολοφονία του αστυνομικού Robert Martin, στο Arkansas, των Ηνωμένων Πολιτειών. Αφού σκότωσε έναν άνδρα σε νυχτερινό κέντρο, συμφώνησε να παραδοθεί, ωστόσο πυροβόλησε στην πλάτη τον αστυνομικό, με τον οποίο διπραγματευόταν την παράδοσή του. Στη συνέχεια, επιχείρησε να αυτοκτονήσει, με μία σφαίρα στο κεφάλι.

Χρειάστηκαν περισσότερο από 50 λεπτά, για να βρεθεί κατάλληλη φλέβα στο χέρι του Rickey Ray Rector.

Δεν επετράπη σε κανέναν να παρακολουθήσει την εκτέλεσή του, ωστόσο μαρτυρίες αναφέρουν, πως για περίπου 8 λεπτά, ακούγονταν βογγητά πίσω από την κουρτίνα.

John Wayne Gacy

Ο John Wayne Gacy (1942 - 1994) ήταν κατά συρροήν δολοφόνος, γνωστός και ως "Killer Clown". Ο "επιτυχημένος επαγγελματίας" και "τρυφερός πατέρας" δολοφόνησε 33 αγόρια, τα οποία έθαψε στο υπόγειο του σπιτιού του.

Καταδικάστηκε σε θάνατο το 1980. Καθ’ όλη τη διάρκεια της φυλάκισής του, ο Γκέισι ζωγράφιζε πίνακες με κλόουν και νεκροκεφαλές. Η υπόθεσή του πήρε τεράστια δημοσιότητα. Τα φρικιαστικά του εγκλήματα, σε συνδυασμό με το αψεγάδιαστο δημόσιο προφίλ του, προκάλεσαν το ενδιαφέρον εκατομμυρίων ανθρώπων.

Κατά την εκτέλεσή του, το θανατηφόρο μείγμα απέτυχε να περάσει τον καθετήρα, με αποτέλεσμα η διαδικασία να καθυστερήσει περισσότερο από μισή ώρα. Κατόπιν έρευνα διαπιστώθηκε, ότι η καθυστέρηση οφειλόταν σε σφάλμα των υπαλλήλων της φυλακής.

Πηγή: News247 (επίσημο συνεργάτη τoυ Μen's Guide)

www.mensguide.com.cy

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis