Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:17 | 14/12/2014

 

30-4-2007:  Τρομοκράτες χτυπούν με οπλοπολυβόλα το Αστυνομικό Τμήμα Νέας Ιωνίας. Από το χώρο της επίθεσης περισυνελέγησαν 30 σφαίρες που προέρχονταν από ΜΡ5.

 23-12-2008: Επίθεση μέσα από τον προαύλιο χώρο της Πολυτεχνειούπολης δέχεται λεωφορείο των ΜΑΤ την ώρα που έβγαινε από τις αστυνομικές εγκαταστάσεις στην οδό Κοκκινοπούλου στο Γουδή. Βρέθηκαν 7 κάλυκες από καλάσνικοφ και μία από υποπολυβόλο όπλο MP5. Την ευθύνη ανέλαβε με προκήρυξή του ο «Επαναστατικός Αγώνας».

 5-1-2009: Τραυματίζεται από πυρά καλάσνικοφ ο 21χρονος αστυφύλακας Διαμαντής Μαντζούνης, ο οποίος φρουρούσε το υπουργείο Πολιτισμού στα Εξάρχεια στη συμβολή των οδών Ζαΐμη και Κουντουριώτου. Στον τόπο της επίθεσης εντοπίστηκαν 27 κάλυκες από καλάσνικοφ και 4 κάλυκες από υποπολυβόλο MP5. Την ευθύνη ανέλαβε ο «Επαναστατικός Αγώνας».

 3 -2- 2009: Ένοπλοι κουκουλοφόροι γαζώνουν με ένα εννιάρι πιστόλι και ένα ημιαυτόματο scorpion το Αστυνομικό Τμήμα Κορυδαλλούκαι εξαφανίζονται χωρίς να αφήσουν ίχνη. Την ευθύνη ανέλαβε η «Σέχτα Επαναστατών».

 17- 2- 2009: Τέσσερις κρανοφόροι ανοίγουν πυρ κατά των εγκαταστάσεων του τηλεοπτικού σταθμού Alter στο Περιστέρι. Πριν φύγουν οι δράστες πέταξαν μία χειροβομβίδα αμυντικού τύπου.

27 -10-2009: Τρομοκράτες «γαζώνουν» με 99 σφαίρες από καλάσνικοφ έξι αστυνομικούς που βρίσκονται έξω από τοΑστυνομικό Τμήμα της Αγίας Παρασκευής. Δύο από τα θύματα τραυματίστηκαν σοβαρά, ενώ αδέσποτη σφαίρα πέτυχε επιδερμικά και έναν πολίτη. Την ευθύνη ανέλαβε η οργάνωση «ΟΠΛΑ» που από τότε δεν εμφανίστηκε ποτέ ξανά.

 14 -1- 2013: Αναβαθμισμένο τρομοκρατικό χτύπημα σημειώνεται με στόχο τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη λεωφόρο Συγγρού. Στις 2.30 τα ξημερώματα τρομοκράτες που κατέβηκαν από αυτοκίνητο έριξαν βροχή πυροβολισμών κατά του κτιρίου και κατάφεραν να πετύχουν το τζάμι του γραφείου του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά. Όπως διαπιστώθηκε, οι σφαίρες δεν προέρχονταν μόνο από καλάσνικοφ αλλά και από δεύτερο όπλο (magnum 38 special). Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε με προκήρυξή της η πρωτοεμφανιζόμενη «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» (ΟΛΑ).

 30-12-13: Περισσότερους από 60 κάλυκες από καλάσνικοφ περισυνέλεξε η Αστυνομία στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη, Βόλφγκανγκ Ντολτ, στο Χαλάνδρι. Όλα έγιναν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, καθώς οι δράστες χρησιμοποίησαν δύο καλάσνικοφ για να «γαζώσουν» την οικία της οδού Εθνικής Αντιστάσεως. Την ώρα της επίθεσης ο αστυνομικός-φρουρός βρισκόταν μέσα στο κουβούκλιο που είναι τοποθετημένο ακριβώς δίπλα από την είσοδο και ευτυχώς δεν τραυματίστηκε. Την ευθύνη ανέλαβε η «ΟΛΑ».

thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis