Οι Aστυνομικοί εξακολουθούν να χάνουν κεκτημένα και να οδηγούνται σε συρρίκνωση του εισοδήματος τους

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΟΤΟΝΙΔΗΣ
Οι Aστυνομικοί εξακολουθούν να χάνουν κεκτημένα και να οδηγούνται σε συρρίκνωση του εισοδήματος τους

Με νέα τροπολογία επεκτάθηκε το επίδομα παραμεθοριου για τους στρατιωτικούς και σε άλλες ακριτικές περιοχές. Δυστυχώς η νομοθετική αυτή ρύθμιση αφορά μόνο τους στρατιωτικούς.

Ο ΥΠΕΘΑ, φαίνεται ότι στηρίζει το προσωπικό του σε αντίθεση με τους αστυνομικούς που βρίσκονται μονοι και εξακολουθούν να χάνουν κεκτημένα και να οδηγούνται σε συρρίκνωση του εισοδήματος τους.

Σήμερα όμως που είδαμε την νέα αυτή ρύθμιση, θυμηθήκαμε πως μας αφορά και εμάς και διαμαρτυρόμαστε σαν μικρά παιδιά στον κηδεμόνα γιατι θυμήθηκε μόνο τα άλλα παιδιά του και όχι εμάς.

Διαφωνώντας με τέτοιες πρακτικές, η ΠΟΣΥΦΥ, έθεσε ισάξια το θέμα στο Αίτημα της προς το ΣτΕ για τον διαχωρισμό αυτό από τον περασμένο Οκτώβριο. Συζητήθηκε εκτενέστερα το ζήτημα στο ΣτΕ ως αίτημα που το έθεσε ΜΟΝΟ η ΠΟΣΥΦΥ, την ώρα που κατηγορηθηκαμε τότε πως στοχεύουμε σε επιμέρους ζητήματα.

Σήμερα τόσο οι αντιδράσεις του συνδικαλιστικού ένστολου κόσμου όσο όμως και επιλεκτικές ενέργειες του ΥΠΕΘΑ, μας δικαιώνουν.

Δεν θα κάνουμε σήμερα καμία απολύτως συνδικαλιστική ενέργεια για το επίδομα παραμεθοριου και την επέκταση του, για τον απλούστατο λόγο πως η ΠΟΣΥΦΥ προνόησε και πάλι και ενήργησε στο ΣτΕ για το λόγο αυτό πριν από ένα ολόκληρο έτος.

Σήμερα που κάποιοι σκέφτονται τι ενέργειες θα κάνουν, εμείς περιμένουμε την Απόφαση από το ΣτΕ που δεν θα αργήσει.

Δεν σταματήσαμε όμως μόνο εδώ για το θέμα. Ήδη έχουμε επεξεργαστεί και δρομολογήσει και άλλες ενέργειες για τα μέλη μας που σε θετική έκβαση θα επωφεληθουν όλοι στα Σώματα Ασφαλείας.

Αυτά θα λέγονται κάθε φορά που κάποιοι θα απαξιώνουν την προσπάθεια μας !!!

Ιωάννης Τοτονίδης

Γ. Γραμματέας Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ.