Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:16 | 01/02/2019

Οι επίλεκτοι του Αμερικανικού Ναυτικού, οι Navy Seals, μετά από 17 χρόνια διεξαγωγής αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων και επιχειρήσεων κατά ανταρτών στις ερήμους και τα βουνά της Μέσης Ανατολής, επιστρέφουν στις ρίζες τους και μετατοπίζουν την προσοχή τους στην αντιμετώπιση των απειλών από την Ρωσία και την Κίνα, αλλά και άλλων επίδοξων αντιπάλων των ΗΠΑ.

[custom:google-ads]

Οι υπεύθυνοι σχεδιασμού του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, εντάσσουν πλέον τους Navy Seals σε όλα τα στάδια προετοιμασίας και εκπαίδευσης, όπως τα πολεμικά παιχνίδια, τις ασκήσεις και τα επιχειρησιακά σενάρια, δήλωσε ο αναπληρωτής επικεφαλής των Ναυτικών Επιχειρήσεων του Αμερικανικού ΠΝ, Ναύαρχος Bill Moran.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Ένα εναλλακτικό εργαλείο που θα λατρέψουν οι Ειδικοδυναμίτες ανά τον κόσμο! [ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ]



Αυτή η αλλαγή έχει ήδη ξεκινήσει από το 2013, όταν ο Brian Losey, τότε διοικητής της Ειδικών Επιχειρήσεων του Ναυτικού, προσπάθησε να επαναφέρει τους Navy Seals στην "γαλάζια πλευρά" των Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Αυτή η προσπάθεια συνεχίστηκε και μετά την αποχώρηση του Losey το 2016.

"Ο Losey είδε τον « ανταγωνισμό μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων» που ερχόταν ως αποτέλεσμα των απειλών από: μια αναδυόμενη Ρωσία, την Κίνας, τη Βόρειας Κορέας και το Ιράν", δήλωσε ο Moran. "Οι Navy Seals έχουν ένα πολύ συγκεκριμένο και σημαντικό ρόλο να παίξουν σε όλες αυτές τις απειλές. "


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κουβαλώντας ένα εφεδρικό όπλο στον αστράγαλο



Από την εισβολή των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν το 2001, οι δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένων των Navy Seals, επικεντρώθηκαν σε πολύ συγκεκριμένες επιχειρήσεις, αξιοποιώντας μόνο ένα μέρος των δεξιοτήτων τους, πραγματοποιώντας κυρίως μικρής κλίμακας επιθέσεις, επιχειρήσεις κατά ανταρτών, διασώσεις ομήρων, αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις εξουδετέρωσης όπλων μαζικής καταστροφής.

[custom:google-ads]

Όμως, οι ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ έχουν και άλλες δυνατότητες, οι οποίες είναι κρίσιμες για την διεξαγωγή μεγάλης κλίμακας πολεμικών επιχειρήσεων, αλλά και στον τομέα προβολής ισχύος, ειδικά σε μια περίοδο με έντονο ανταγωνισμό για την περιφερειακή και παγκόσμια κυριαρχία που λαμβάνει χώρα σήμερα.



Αυτές οι δεξιότητες περιλαμβάνουν την προετοιμασία ενός περιβάλλοντος για επιχειρήσεις, την αναγνώριση, μη συμβατικές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις υποστήριξης στρατιωτικών πληροφοριών και την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας.

Ο Ναύαρχος Moran δήλωσε ότι οι Navy Seals μπορούν να προσφέρουν ένα μοναδικό σύνολο δυνατοτήτων, που έχει λείψει για πολύ καιρό από τον επιχειρησιακό σχεδιασμό του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Βίντεο: Η πιο φανταστική βολή με ένα Sniper



"Έχουμε συνηθίσει να μην τους έχουμε σε πολλές καταστάσεις. Υπάρχουν αρκετές δυνατότητες τους που μπορούν να κρίνουν την έκβαση των επιχειρήσεων που πρόκειται να διεξάγουμε τα επόμενα χρόνια στις στρατιωτικές εκστρατείας μας.», είπε ο Ναύαρχος.

Σύμφωνα με σχετικό έγγραφο του Πολεμικού Ναυτικού, οι Navy Seals σχεδιάζουν να αυξήσουν τον αριθμό εκπαιδεύσεων τους στη Χαβάη, περιοχή αρκετά κοντά και αρκετά όμοια με αυτή της Νότιας Σινικής Θάλασσας.

Συγκεκριμένα, ο αριθμός των ασκήσεων θα αυξηθεί από 110 σε 330 ασκήσεις σε μη ομοσπονδιακά εδάφη και ύδατα και 265 εκπαιδευτικές ασκήσεις σε ομοσπονδιακές εκτάσεις.

Οι Navy Seals θα εστιάσουν την εκπαίδευση τους σε παραδοσιακές δεξιότητες τους, συμπεριλαμβανομένων των καταδύσεων και της κολύμβησης, την χρήση μικρών υποβρύχιων σκαφών, καθώς και τη χρήση μη επανδρωμένων συστημάτων.

Επίσης, θα εκπαιδεύονται σε σενάρια Infil & exfil και σε πτώσεις με αλεξίπτωτο.



Ο Moran ανέφερε ότι η επιστροφή των Navy Seals στις ρίζες τους, θα ενισχύσει δραματικά την αποτελεσματικότητα του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού.

Πηγή Task & Purposeonalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis