Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:11 | 22/06/2020

Η Ρωσία προχωράει με φουλ τις μηχανές το πρόγραμμα μαζικής παραγωγής του συστήματος αεράμυνας S-500 με το οποίο θέλει να κυριαρχήσει στους αιθέρες της Ευρώπης και ιδιαίτερα στις πιο κρίσιμες περιοχές.

Τα πιθανότερα σημεία τοποθέτησης των S-500 είναι το Καλίνινγκραντ, η Κριμαία και το Brayansk στην κεντρική Ρωσία . Με αυτόν τον τρόπο οι S-500 θα καλύψουν ένα μεγάλο μέρος της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης ολόκληρης της Βαλτικής Θάλασσας, μια περιοχή όπου το ΝΑΤΟ έχει αυξήσει κατακόρυφα την παρουσία του.

Για παράδειγμα, ένα αεροσκάφος E-3 Sentry, το οποίο θα πετά πάνω από το Βερολίνο ή λίγο βόρεια της Πράγας, θα βρίσκεται πολύ κοντά στην ακτίνα των S-500 από το Καλίνινγκραντ. Θα καλυφθεί ολόκληρη η Πολωνία, συμπεριλαμβανομένων και των νέων αμερικανικών στρατιωτικών βάσεων που δημιουργούνται στη χώρα, καθώς και ολόκληρη η ανατολική ακτή της Μαύρης Θάλασσας, συμπεριλαμβανομένου του Βουκουρεστίου και της Κωνσταντινούπολης.

Οι S-500 θα είναι έτσι σε θέση να προσφέρουν στη Ρωσία ένα σημαντικό πλεονέκτημα στον πόλεμο των αιθέρων σε μεγάλο μέρος της Ευρώπης και η δίνει βέβαια άλλο αέρα και στις χερσαίες δυνάμεις της Ρωσίας καθώς θα μπορούν να έχουν αεράμυνα σε μεγαλύτερη ακτίνα σε περίπτωση που κινηθούν δυτικά.

Η ανάπτυξη των S-500 θα αποτελέσει έτσι ένα μεγάλο «αγκάθι» για το ΝΑΤΟ στο ευρωπαϊκό θέατρο σε περίπτωση πολέμου και θα μεγιστοποιήσει την αποτρεπτική ισχύ των ρωσικών δυνάμεων.

Οι λειτουργίες των S-500  θα συμπληρωθούν  και από τα καινούργια εναέρια μέσα που αναπτύσσονται από τη Ρωσία  όπως οι πύραυλοι αέρος αέρος R-37M που έχουν εμβέλεια 400 χιλιομέτρων καθώς και τους πυραύλους των συστημάτων S-400 και S300V4 που βρίσκονται ήδη σε λειτουργία και που μπορoύν να φτάσουν επίσης μέχρι και τα 400 χλμ σε εμβέλεια.

Πηγή: onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis