Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:43 | 28/11/2019

Σοκ έχει προκαλέσει στην ιατρική κοινότητα η είδηση ότι ένα 8χρονο παιδί έχασε χθες τη ζωή του από διφθερίτιδα. Μία παιδική ασθένεια που έχει εξαφανισθεί από τον υγειονομικό χάρτη λόγω των εμβολιασμών.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία επιβεβαίωσε το περιστατικό στο ethnos.gr. Πρόκειται για παιδί 8 ετών που μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο σε κακή κατάσταση, ενώ οι γιατροί δεν κατόρθωσαν να το κρατήσουν στην ζωή.

Σύμφωνα με τα όσα επισημαίνει ο Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία Μανόλης Παπασάββας πρόκειται για παιδί που πιθανότητα δεν είχε πραγματοποιήσει το τριπλό εμβόλιο που προστατεύει από τη διφθερίτιδα και το οποίο πρέπει να γίνει σε μικρή ηλικία.

[custom:google-ads]

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου Παίδων αλλά και το ίδιο το υπουργείο Υγείας διερευνούν την υπόθεση, ενώ σύντομα αναμένεται να υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις.

Το θέμα πάντως αναδεικνύει για άλλη μία φορά τις σοβαρές επιπτώσεις που μπορεί να υπάρξουν από το αντιεμβολιαστικό κίνημα, τη στιγμή μάλιστα που είχε να σημειωθεί θάνατος σε παιδί από διφθερίτιδα τουλάχιστον 30 χρόνια.

Πηγή: ethnos.gr


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πέθανε η 29χρονη λεχώνα που υπέστη αλλεργικό σοκ


Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis