Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:00 | 23/08/2017

Ολοκληρώθηκε χθες (22.08.2017) συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας, εντοπίστηκαν, σε επτά (7) Τοπικές Κοινότητες των Δήμων Πλατανιά και Αποκορώνου, οχτώ (8) φυτείες δενδρυλλίων κάνναβης και κατασχέθηκαν συνολικά δύο χιλιάδες διακόσια τριάντα (2.230) δενδρύλλια.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο των συντονισμένων δράσεων και ενεργειών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, καθώς και εφαρμογής ειδικού σχεδίου εξερευνήσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, οργανώθηκε χθες, συντονισμένη επιχείρηση εξερεύνησης, στην ευρύτερη περιοχή των παραπάνω Δήμων με την συνδρομή ελικοπτέρου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στην επιχείρηση, συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Χανίων και των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Χανίων και Ρεθύμνου.

Κατά την διάρκεια της εξερεύνησης, εντοπίστηκαν σε ορεινές περιοχές των παραπάνω Δήμων, συνολικά οχτώ (8) φυτείες, όπου καλλιεργούντο επιμελώς, δύο χιλιάδες διακόσια τριάντα (2.230) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 3 μέτρα, στο στάδιο της ανάπτυξης, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Από τη διενεργηθείσα προανάκριση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, προέκυψε ότι ο 50χρονος είχε προβεί στην καλλιέργεια της μιας φυτείας δενδρυλλίων κάνναβης, η οποία βρέθηκε σε περιοχή του Δήμου Πλατανιά, ενώ σε έρευνα που διενεργήθηκε στο χώρο της εν λόγω φυτείας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 700 γραμμάρια κάνναβης.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν ακόμη 445 γραμμάρια κάνναβης, ζυγαριά ακριβείας και πλήθος πειστηρίων, τα οποία βρέθηκαν κατά τη διάρκεια των εξερευνήσεων στους χώρους των φυτειών.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, ενώ ο συλληφθείς με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis