Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:12 | 13/10/2016

Νέες αποκαλύψεις για το παρασκήνιο της διαπραγμάτευσης του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα στην πρώτη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, φέρνει στη δημοσιότητα το βιβλίο με τίτλο «Ένας πρόεδρος δεν έπρεπε να το πει αυτό», το οποίο περιλαμβάνει εκμυστηρεύσεις του γάλλου προέδρου Ολάντ σε δύο δημοσιογράφους της γαλλικής Le Monde.

Όπως διηγείται, ο ρώσος πρόεδρος του ανέφερε ότι ο Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στην Μόσχα, που είχε προηγηθεί, τον ερώτησε εάν θα μπορούσε να τυπώσει χαρτονομίσματα δραχμής στη Ρωσία!

Ένα άλλο επεισόδιο αναφέρει συγκεκριμένα, το τηλεφώνημα του Πούτιν στον Ολάντ, το οποίο ο γάλλος πρόεδρος κατάλαβε ότι ήταν μια προειδοποίηση ότι η Ρωσία ήθελε να βοηθήσει την Ελλάδα σε περίπτωση Grexit.

Πούτιν: Πρέπει να σου δώσω μια πληροφορία (…) Η Ελλάδα μας ζήτησε να τυπώσουμε δραχμές στη Ρωσία, γιατί δεν έχουν πια εκτυπωτή για να το κάνουν. Ήθελα να σου δώσω αυτή την πληροφορία για να καταλάβεις ότι δεν κάτι που επιθυμούμε.

Και η ανάλυση του Ολάντ, όπως γράφεται στο βιβλίο:

«Διερωτήθηκα γιατί μου είπε αυτό το πράγμα. Ίσως για να μη θεωρηθεί υπεύθυνος ότι έσπρωξε την Ελλάδα στην έξοδο από την ΕΕ και δεύτερον για να μου πει –και δεν ήταν κακή ιδέα- ότι κατά την άποψή του το Grexit ήταν ένας κίνδυνος που έπρεπε πάση θυσία να αποφευχθεί».

Ερωτηθείσα από το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για τη φερόμενη επικοινωνία Πούτιν -Τσίπρα, κυβερνητική πηγή δήλωνε τα εξής: «Επικοινωνίες μεταξύ των δύο ηγετών υπήρξαν, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν τέθηκε τέτοιο θέμα από τον Έλληνα πρωθυπουργό. Αντιθέτως, κοινός τόπος ήταν ότι ο μόνος ρεαλιστικός δρόμος είναι η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη».

Διαβάστε περισσότερα στο newsbeast.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis