Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:00 | 06/04/2015

Η εκτελεστική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, ανέφερε πως επικροτεί την επιβεβαίωση που έλαβε από τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη ότι η Αθήνα θα καταβάλει την οφειλή της προς το Ταμείο στις 9 Απριλίου.

«Η αποτελεσματική συνεργασία προς το συμφέρον όλων»

 «Η αποτελεσματική συνεργασία είναι προς το συμφέρον όλων»,  υπογράμμισε σε γραπτή της δήλωση η σιδηρά κυρία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου τονίζοντας ότι «ο υπουργός Βαρουφάκης και εγώ ανταλλάξαμε απόψεις για τις τρέχουσες εξελίξεις και συμφωνήσαμε ότι η αποτελεσματική συνεργασία είναι προς το συμφέρον όλων. Σημειώσαμε ότι η συνεχιζόμενη αβεβαιότητα δεν είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας και καλωσόρισα τη διαβεβαίωση του υπουργού ότι η πληρωμή προς το Ταμείο θα γίνει προσεχώς στις 9 Απριλίου».

«Εξέφρασα την εκτίμησή μου για τη δέσμευση του υπουργού για τη βελτίωση της δυνατότητας των τεχνικών κλιμακίων να συνεργαστούν με τις Αρχές για τη διεξαγωγή της δέουσας επιμέλειας (due diligence) στην Αθήνα και για την ενίσχυση των συζητήσεων σχετικά με την πολιτική με τις ομάδες στις Βρυξέλλες, και οι δυο ομάδες θα συνεχίσουν και πάλι τις εργασίες τους την Δευτέρα. Επανέλαβα ότι το Ταμείο παραμένει δεσμευμένο για να συνεργαστεί με τις Αρχές για να βοηθήσει την Ελλάδα να επιστρέψει σε μια βιώσιμη πορεία ανάπτυξης και απασχόλησης», επισημαίνει η κ. Λαγκάρντ σε γραπτή της δήλωση.

«Η Ελλάδα θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της»

Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε ότι η Ελλάδα «προτίθεται να εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις προς όλους τους πιστωτές της». Πρόσθεσε δε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει επίσης να κάνει «βαθιές μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα» και να προσπαθήσει να βελτιώσει την «αποτελεσματικότητα των διαπραγματεύσεων» με τους πιστωτές της.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, το πρωί της Δευτέρας (ώρα Ουάσινγκτον), ο Γιάνης Βαρουφάκης θα γίνει δεκτός από την ηγεσία του Αμερικανικού Υπουργείου Οικονομικών και στη 1 το μεσημέρι θα έχει συνομιλία με τη σύμβουλο του Προέδρου Ομπάμα σε θέματα εθνικής ασφάλειας, Caroline Atkinson.

Συνάντηση δυόμιση ωρών 

Η συνάντηση Λαγκάρντ - Βαρουφάκη διήρκησε 2,5 ώρες και εξελίχθηκε σε «ιδιαίτερα καλό κλίμα» και ήταν ιδιαίτερα «παραγωγική», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών.
 
 Η σιδηρά κυρία του ΔΝΤ και ο Πολ Τόμσεν έφτασαν στο κτίριο, λίγο πριν από τις 12 το βράδυ, ενώ ο Γιάνης Βαρουφάκης πέρασε την πόρτα του κτιρίου ελάχιστα λεπτά πριν από την ώρα της προκαθορισμένης τους συνάντησης. 
 
thetoc.gr
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis