Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:45 | 23/06/2019

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, ολοκληρώθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία, ο κύκλος ενημερωτικών ημερίδων με θέμα την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, για τη σχολική χρονιά 2018-2019.

Πραγματοποιήθηκαν συνολικά 581 ενημερωτικές ημερίδες σε όλη την Επικράτεια και συγκεκριμένα 490 σε σχολικές μονάδες και 91 σε διάφορους Φορείς.

Τις ημερίδες παρακολούθησαν μαθητές, σπουδαστές, φοιτητές, γονείς, εκπαιδευτικοί, επαγγελματίες και πολίτες που επιθυμούσαν να ενημερωθούν για τους κινδύνους και τις απειλές του διαδικτύου αλλά και τις σύγχρονες μορφές κυβερνο-εγκλήματος και την προσαρμογή στα νέα δεδομένα.

Οι ημερίδες πραγματοποιήθηκαν από εξειδικευμένα στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδας.

[custom:google-ads]

Οι θεματολογίες διαφοροποιήθηκαν ανάλογα με το κοινό κι αφορούσαν:

  • στην αποστολή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος,
  • στις διαδικτυακές απειλές και μέτρα προστασίας,
  • στα αδικήματα και τους τρόπους που αυτά διαπράττονται μέσω διαδικτύου,
  • στο φαινόμενο του διαδικτυακού εκφοβισμού, τους κίνδυνους που ελλοχεύουν στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης καθώς και την πρόληψη και την αντιμετώπιση των κινδύνων που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες,
  • στις κυβερνοεπιθέσεις ενάντια σε πληροφοριακά συστήματα και την ψηφιακή υποκλοπή δεδομένων,
  • στην παρουσίαση της ενημερωτικής καμπάνιας « SAY NO » που αναπτύχθηκε και παρουσιάσθηκε στη χώρα μας σε συνεργασία με τη EUROPOL , ενάντια στον σεξουαλικό εκβιασμό και εξαναγκασμό, ανηλίκων και ενηλίκων, μέσω του διαδικτύου και
  • στις δυνατότητες επικοινωνίας και υποβολής καταγγελίας σε περιπτώσεις διαπίστωσης ποινικών αδικημάτων που διαπράχθηκαν μέσω διαδικτύου ή με τη χρήση αυτού.

Οι ημερίδες υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο ειδικότερων - καινοτόμων δράσεων που αναπτύσσει η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.

Δείτε εδώ αναλυτικά τα σχολεία και τους φορείς, όπου πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές ημερίδες κατά τη σχολική χρονιά 2018 - 2019.

Επισκεφτείτε το http://cyberalert.gr/contact/ και υποβάλλετε αίτημα για την πραγματοποίηση ενημερωτικής ημερίδας.

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis