Ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός του ΣτΕ από τις μπογιές του Ρουβίκωνα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός του ΣτΕ από τις μπογιές του Ρουβίκωνα

Δέκα μήνες μετά την τελευταία εισβολή μελών της αναρχικής συλλογικότητας Ρουβίκωνας (22 Μαΐου 2018)  στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ολοκληρώθηκε  ο καθαρισμός της πρόσοψης του δικαστικού μεγάρου, από τις μαύρες μπογιές που είχαν πετάξει μέλη της συλλογικότητας.

Το μεσημέρι εκείνο της 22ης Μαίου ομάδα μελών του Ρουβίκωνα εισήλθαν στο ισόγειο του ΣτΕ με στειλιάρια στα χέρια και  σπάσανε την γυάλινη είσοδο,  αρκετά τζάμια παραθύρων, ενώ επέφεραν ζημιές στο μηχάνημα ανίχνευσης μεταλλικών αντικειμένων, κ.λπ.

Μόλις η ομάδα αυτή απεχώρησε από το κτίριο του ΣτΕ, εμφανίστηκε άλλη, δεύτερη, ομάδα μελών του Ρουβίκωνα η οποία αφού παρατάχθηκε κατά τα στρατιωτικά πρότυπα  μπροστά από την είσοδο του δικαστηρίου, επί του πεζοδρομίου της Πανεπιστημίου, πέταξαν μαύρη μπογιά στην πρόσοψη  του δικαστικού μεγάρου.

Τώρα ειδικό συνεργείο  με χημικά και με  πιεστικό αφαίρεσαν το μαύρο χρώμα από τις μαρμάρινες επιφάνειες της πρόσοψης και την τοιχοποιία του Συμβουλίου της Επικρατείας. Η αφαίρεση του χρώματος  από τα μάρμαρα έγινε σταδιακά, κομμάτι-κομμάτι.

Πηγή:  dikastiko.gr