Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:17 | 07/08/2015

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα (06-08-2015), Διαδικτυακό Σεμινάριο του Τμήματος CEPOL της Αστυνομικής Ακαδημίας με θέμα, «Απάτη και Νομιμοποίηση Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες (Fraud and Money Laundering)» .

Η εκπαίδευση διοργανώθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Αστυνομικής Ακαδημίας – CEPOL και αποτελεί συνέχεια των διαδικτυακών δράσεων, που προτάθηκαν, σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν εξ’ ολοκλήρου από την Ελληνική Αστυνομία και απευθύνθηκαν σε όλα τα Κράτη – Μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποδεικνύοντας τον πρωτοπόρο ρόλο της Ελληνικής Αστυνομικής Ακαδημίας σε θέματα χρήσης της τεχνολογίας στην εκπαίδευση.

Το σεμινάριο (διάρκειας 100 λεπτών), πραγματοποιήθηκε στην αγγλική γλώσσα, με τη χρήση των εργαλείων εξ’ αποστάσεως μάθησης του Ηλεκτρονικού Δικτύου της CEPOL, ενώ το ενδιαφέρον για συμμετοχή από όλα τα Κράτη – Μέλη ήταν εξαιρετικά μεγάλο, με τους συμμετέχοντες να ξεπερνούν τους 180, μεγάλο μέρος των οποίων ήταν Έλληνες αστυνομικοί.

Σκοπός του σεμιναρίου ήταν η ενημέρωση σχετικά με τη Νομιμοποίηση Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες, καθώς και η ανταλλαγή πληροφοριών και εμπειριών και πρακτικών. Στους συμμετέχοντες δόθηκε η ευκαιρία να ενημερωθούν για τον ορισμό, τις φάσεις της Νομιμοποίησης Εσόδων και βασικά παραδείγματα του κύκλου ολοκλήρωσης της.

Επιπρόσθετα, παρουσιάστηκε η δομή και η λειτουργία της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Απάτης – OLAF, η συνεργασία της με άλλους φορείς και Κράτη Μέλη της Ε.Ε., καθώς και μελέτη περίπτωσης έρευνας που είχε αναλάβει η συγκεκριμένη Υπηρεσία.

Οι βασικές ενότητες που αναπτύχτηκαν κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου ήταν:

  • «Απάτη και θέματα Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες» , από τον Υ/Α’ (Ε.Κ.) Χρήστο Μαρκόπουλο.
  • «Ο ρόλος της OLAF στην καταπολέμηση της απάτης και την ανάκτηση περιουσιακών στοιχείων που προέρχονται από παράνομες δραστηριότητες», από τον Υπεύθυνο Επιχειρησιακής Εκπαίδευσης της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Καταπολέμησης Απάτης, κ. Tom Willems .

Με την ολοκλήρωση του διαδικτυακού σεμιναρίου δόθηκαν απαντήσεις και διευκρινίσεις στα ερωτήματά των συμμετεχόντων, προωθώντας με αυτό τον τρόπο τη βέλτιστη συνεργασία και την ανταλλαγή χρήσιμων πρακτικών και γνώσεων μεταξύ συμμετεχόντων και εκπαιδευτών.

Η Ελληνική Αστυνομία, με τη συνεργασία της Ευρωπαϊκής Αστυνομικής Ακαδημίας και του Εθνικού Τμήματος CEPOL της Αστυνομικής Ακαδημίας, θα συνεχίσει την υλοποίηση παρόμοιων δράσεων μέσα στο 2015, με την πραγματοποίηση τριών (3) ακόμα Webinars.

 

astynomia.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis