Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:16 | 26/01/2018

Όταν η ελληνική Δικαιοσύνη είχε απαλλάξει από τις κατηγορίες που του είχαν προσαφθεί  τον αγρινιώτη αξιωματικό της ελληνικής Αστυνομίας, Φώτη Ντζιμάνη – περιπέτειά που του κόστισε εγκλεισμό στις φυλακές και ως ένα βαθμό την υγεία του- είχαμε γράψει ότι επρόκειτο για δικαίωση.

Τώρα, λίγο καιρό μετά ήρθε και η αποκατάσταση.

Όπως θα έχετε διαβάσει(σίγουρα πολύ λιγότεροι από ότι είχατε διαβάσει τις κατηγορίες πριν αυτές κριθούν από την Δικαιοσύνη…) λαμβάνει τους βαθμούς που του στερήθηκαν αναδρομικά από 10-4-2014 και εντάσσεται στην επετηρίδα των Αξιωματικών Γενικών Καθηκόντων της Ελληνικής Αστυνομίας, γεγονός που σημαίνει πως προσεχώς θα προαχθεί σε Ταξίαρχο

Το σίγουρο είναι πως όσοι στάθηκαν δίπλα του εκείνα τα χρόνια δεν θα ξεχάσουν την ανθρωποφαγία και την λύσσα με την οποία αντιμετωπίστηκε η περίπτωσή του. Δεν ήταν μόνο κάποιοι από τον ίδιο τον χώρο του που κελαηδούσαν δεξιά και αριστερά και δεν ήταν μόνο κάποιοι από τον δημόσιο βίο που έλεγαν, έλεγαν και τελειωμό δεν είχαν.

Όχι, ήταν κάτι πολύ σημαντικότερο.

Διάφοροι στο πνεύμα της εποχής βρήκαν την ευκαιρία να αποκαθηλώσουν γενικά την Αστυνομία και την χρησιμότητά της για την κοινωνία, να ξηλώσουν έναν θεσμό με συνθήματα στους τοίχους για να βάλουν ίσως( με την πρώτη ευκαιρία;) κάτι άλλο στην θέση του. Ίσως αποσπάσματα απόδοσης λαϊκής ετυμηγορίας, ποιος ξέρει;

Ακόμα  και σήμερα μπορείς να δεις σε κάποια σημεία της πόλης σπαράγματα τέτοια σοφίας ανακατεμένης με λύσσα και οι πιο παρατηρητικοί από το συγγενικό περιβάλλον του Φώτη Ντζιμάνη θα ζουν για καιρό με εκείνα τα φαντάσματα.

Διότι οι ρημαδιασμένοι οι τοίχοι της πόλης δύσκολα καθαρίζονται από το μίσος και την αδηφαγία.

Η αποκατάσταση ανήκει φυσικά στον ίδιο, την οικογένειά του και όσους έμειναν πιστοί στη δουλειά που διάλεξαν κάποτε, ανεξάρτητα από τα βαριά κρίματα τα οποία αναμφισβήτητα υπάρχουν και σε αυτό τον θεσμό που λέγεται Αστυνομία.

Ανήκει λίγο και σε κείνους που δεν δικάζουν με φήμες και ενδείξεις και δεν καταδικάζουν δια βοής ή με συνθήματα και προσωπικές προσβολές.

Η περίπτωση του Φώτη Ντζιμάνη ήταν άλλη μια άσκηση στην οποία πήραμε βαθμό υπό του μηδενός την εποχή της βαθιάς κρίσης.

Πηγή:  www.agriniopress.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis