Ολονύχτια επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό και τη μεταφορά ασθενούς από τα χιόνια στο νοσοκομείο

ΣΤΗ ΣΑΜΑΡΙΝΑ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
Ολονύχτια επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό και τη μεταφορά ασθενούς από τα χιόνια στο νοσοκομείο

Αίσιο τέλος είχε η ολονύχτια επιχείρηση της Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τον απεγκλωβισμό ενός εργαζομένου στην περιοχή Σαμαρίνα.

Ο άνδρας, ο οποίος εργάζεται σε εργοστάσιο εμφιάλωσης νερού στην περιοχή, αργά χθες τη νύχτα ενημέρωσε το ΕΚΑΒ ότι αισθάνεται έντονη αδιαθεσία. Αμέσως κινητοποιήθηκε ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας και δύο μπουλντόζες κατευθύνθηκαν προς το σημείο όπου βρίσκεται το εργοστάσιο, για να ανοίξουν τον δρόμο, αφού το χιόνι στην περιοχή ξεπερνούσε το ένα μέτρο.Ταυτόχρονα ξεκίνησε και το ερπυστριοφόρο της Πυροσβεστικής από την Κοζάνη, με προορισμό το σημείο, το οποίο βρίσκεται τρία χιλιόμετρα έξω από τη Σαμαρίνα, στον δρόμο προς το Δίστρατο. 

Γύρω στις 06.00 τα ξημερώματα το ειδικό όχημα της Πυροσβεστικής έφτασε στο σημείο και παρέλαβε τον εργαζόμενο, για να τον μεταφέρει σε χαμηλότερο υψόμετρο. Στη συνέχεια παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο νοσοκομείο της πόλης.

Ο αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών, Ευάγγελος Σημανδράκος, που συντόνισε το έργο της Πολιτικής Προστασίας, δήλωσε την ικανοποίηση του για τη θετική έκβαση της επιχείρησης, για την οποία «συνεργάστηκαν με αποτελεσματικότητα τρεις διαφορετικές υπηρεσίες για τη διάσωση και τον απεγκλωβισμό του εργαζομένου».

zougla.gr