Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στη Χαλκιδική - Μικρή ύφεση παρουσιάζει το πύρινο μέτωπο

ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ ΑΚΟΜΗ Η ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ
Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στη Χαλκιδική - Μικρή ύφεση παρουσιάζει το πύρινο μέτωπο

Μικρή ύφεση παρουσιάζει το πύρινο μέτωπο που εκδηλώθηκε από νωρίς το μεσημέρι στην ανατολική Χαλκιδική, κοντά στην παραθαλάσσια περιοχή της Ουρανούπολης. Η μάχη με τις φλόγες θα συνεχιστεί όλη τη νύχτα από τις ισχυρότατες επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης που βρίσκονται στην περιοχή.

Με τη δύση του ηλίου ολοκλήρωσαν τις ρίψεις τους τα συνολικά έξι πυροσβεστικά αεροσκάφη που επιχείρησαν κατά τη διάρκεια της ημέρας στην περιοχή, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας αναμένεται να απογειωθούν εκ νέου, συνεχίζοντας τις επιχειρήσεις τους.

Η δασική φωτιά ξέσπασε στην περιοχή Κομίτσα και κατευθύνθηκε δυτικά προς την Ουρανούπολη, κατακαίγοντας χαμηλή βλάστηση, όπως πουρνάρια και θάμνους, χωρίς ωστόσο να απειλεί κατοικημένες περιοχές και εγκαταστάσεις. Μέχρι στιγμής, εκτιμάται ότι η φωτιά έκαψε 5.000 στρέμματα δασικής έκτασης.

Οι δυνάμεις πυρόσβεσης, δημιούργησαν ζώνες ασφαλείας γύρω από τις ξενοδοχειακές μονάδες που βρίσκονται έξω από την Ουρανούπολη. Σύμφωνα με πηγές της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, δεν τέθηκε ζήτημα εκκένωσης τουριστικών καταλυμάτων.

Επί τόπου βρίσκονται πυροσβέστες από διάφορες περιοχές της Βορείου Ελλάδας, μαζί με πεζοπόρα τμήματα, άνδρες της 2ης ΕΜΑΚ και εθελοντές. Εκτιμάται ότι στο έργο της πυρόσβεσης συμμετέχουν 240 άνδρες με δεκάδες υδροφόρα οχήματα, σκαπτικά μηχανήματα των τοπικών δημοτικών αρχών και ιδιωτικά βυτιοφόρα.

Όπως έγινε γνωστό, το έργο της πυρόσβεσης δυσχεραίνει το γεγονός ότι δεν υπάρχει προσβασιμότητα, καθότι πρόκειται για αμιγώς δασικό περιβάλλον, με συνέπεια δημοτικά μηχανήματα να ανοίγουν δρόμους, ώστε οι πυροσβεστικές δυνάμεις να φτάσουν στα πύρινα μέτωπα.

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Ουρανούπολης, σύσκεψη του συντονιστικού πολιτικής προστασίας, με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, αξιωματικών της Πυροσβεστικής και της ΕΛ.ΑΣ., όπως επίσης εκπροσώπων της δημοτικής Αρχής και των τοπικών δασικών υπηρεσιών κ.ά. για την αποτίμηση της κατάστασης.

 

ΠΗΓΗ: newsbeast.gr