Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:18 | 23/07/2021

Με σημαιοφόρους τον Λευτέρη Πετρούνια και την Αννα Κορακάκη και με την ελληνική σημαία να μπαίνει πρώτη στο Στάδιο, αρχίζει η παρέλαση των αθλητών, η οποία θα σηματοδοτήσει την έναρξη των 32ων Ολυμπιακών Αγώνων.

Δείτε live ΕΔΩ από την ΕΡΤ

 

Μετά από απογοητεύσεις, σκάνδαλα-ακόμα και της τελευταίας στιγμής-, φυσικά καθυστέρηση ενός χρόνου λόγω της πανδημίας και πάντα με αυξημένη ανησυχία για την εξάπλωση της Covid-19, την αποχώρηση και την ...επιστροφή της Γουινέας, η Ολυμπιακή Φλόγα θα ανάψει τελικά στο Νέο εθνικό Στάδιο του Τόκιο, σηματοδοτώντας την τελετή Έναρξης των "Αγώνων της Πανδημίας", σύμφωνα με τον ΠΟΥ, των "Αγώνων της ανασυγκρότησης", όπως τους χαρακτήρισαν οι Ιάπωνες όταν εξασφάλισαν την διοργάνωσή τους, των "Αγώνων της Ειρήνης και της Αλληλεγγύης", όπως έχει πει ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ.

Ζωντανή εικόνα από τον εξωτερικό χώρο του γηπέδου:

 

 

Στο στάδιο βρίσκεται ο αυτοκράτορας Ναρουχίτο, όπως και η Τζιλ Μπάϊντεν, σύζυγος του προέδρου των ΗΠΑ, επικεφαλής της διπλωματικής αμερικανικής αντιπροσωπείας στο Τόκιο. Δεν θα υπάρχουν όμως γέλια, φωνές, χειροκροτήματα καθώς οι εξέδρες θα είναι άδειες, με λιγότερους από 1000 επίσημους καλεσμένους να υποδέχονται τις Ολυμπιακές Ομάδες.

1
1
1
1

Ο τελευταίος λαμπαδηδρόμος - Ένα από τα πιο μεγάλα μυστικά των Αγώνων

"Πληγωμένοι" οι Αγώνες από -ακόμα- ένα σκάνδαλο την παραμονή της τελετής έναρξης, με την απομάκρυνση του διευθυντή της εκδήλωσης για ένα παλιότερο σχόλιο για το Ολοκαύτωμα, οι διοργανωτές του "Τόκιο 2020" έχουν μία μεγάλη ευκαιρία να διορθώσουν την εικόνα της διοργάνωσης, όταν αποκαλύψουν ποιος θα μεταφέρει την Ολυμπιακή φλόγα για τα τελευταία βήματα, προκειμένου να "ψωτίσει" το στάδιο της ιαπωνικής πρωτεύουσας.

Η ταυτότητα του τελευταίου λαμπαδηδρόμου είναι ένα από τα πιο μεγάλα μυστικά των Αγώνων, αλλά οι φήμες έχουν περιστραφεί εδώ και μήνες γύρω από γνωστούς αθλητές, όπως ο παλαίμαχος παίκτης του μπέιζμπολ των Σιάτλ Μάρινερς, Ιτσίρο Σουζούκι, και ο Σοχέι Οχτάνι των Λος Αντζελες Εϊντζελς.

 

Μία αθλητική φιγούρα που θα μπορούσε να μειώσει τη δυσαρέσκεια του κοινού για τη διοργάνωση των Αγώνων κατά τη διάρκεια της πανδημίας είναι η -κάτοχος τεσσάρων τουρνουά γκραν σλαμ στο τένις- Ναόμι Οσάκα. Με πατέρα από την Αϊτή και μητέρα Γιαπωνέζα, η Οζάκα αντιπροσωπεύει το πώς μοιάζει μια πιο μοντέρνα και πιο διαφορετική Ιαπωνία.

Άλλες γνωστές αθλητικές μορφές, οι οποίοι αναφέρθηκαν ως πιθανοί λαμπαδηδρόμοι, είναι ο -τρεις φορές Ολυμπιονίκης του Τζούντο- Τανταχίρο Νομούρα, ο "χρυσός" Ολυμπιονίκης της Αθήνας το 2004 στην κολύμβηση, Κοσούκε Κιτατζίμα, και η παλαίμαχη πρωταθλήτρια της πάλης, Σαόρι Γιοσίντα, που κατέκτησε χρυσό μετάλλιο σε 13 παγκόσμια πρωταθλήματα.

1
1

Ωστόσο, ορισμένοι σχολιαστές ζήτησαν μια μη διασημότητα, η οποία θα αντιπροσώπευε την ανάκαμψη της χώρας από τον σεισμό και το τσουνάμι του 2011 που προκάλεσε την πυρηνική καταστροφή της Φουκουσίμα, κατέστρεψε τις βορειοανατολικές ακτές της Ιαπωνίας και σκότωσε σχεδόν 20.000 ανθρώπους.

Πάντως, όποιος και αν μεταφέρει τη Ολυμπιακή φλόγα αύριο, το νέο στάδιο, χτισμένο στον ίδιο χώρο με αυτό που χρησιμοποιήθηκε για τους Αγώνες του 1964, θα είναι σχεδόν άδειο, με μόνο σχεδόν 950 άτομα, κυρίως αξιωματούχους και δημοσιογράφους, να βρίσκονται τις εξέδρες.

thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis