Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:23 | 15/10/2019

Σε έξι σημεία κλειδιά στηρίζεται η επιτροπή ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο προκειμένου να διασφαλίσει την απρόσκοπτη και ασφαλή διεξαγωγή τους για αθλητές και θεατές

Ο επικεφαλής της επιτροπής Τακαγιούκι Μιγιαγκάουα δήλωσε ότι οι τεχνολογικές εξελίξεις θα βοηθήσουν στο να ελαχιστοποιηθούν πιθανές απειλές.
 

 

Όπως είναι αυτονόητο, οι χώροι διεξαγωγής των αγώνων θα έχουν περιμετρική περίπολο με έμψυχο δυναμικό. Ως προς τον έλεγχο των ατόμων που θα μπουν στα στάδια θα γίνουν τα εξής: Θα υπάρχει μία ζώνη σάρωσης πεζών (Pedestrian Screening Area) πριν φτάσουν στον καθιερωμένο έλεγχο εισιτηρίων.

 

Tokkkio2

 

 



Οι υπόλοιποι, αθλητές, μίντια και εθελοντές θα περνούν από αναγνώριση προσώπου και έλεγχο της διαπίστευσης πριν καν περάσουν από τη ζώνη PSA. Ταυτόχρονα θα υπάρχει και ζώνη ελέγχου οχημάτων (Vehicle Screening Area) στην οποία οι οδηγοί θα πρέπει να δείχνουν τις άδειες τους. Εντός των αγωνιστικών χώρων θα υπάρχει ξεχωριστή μονάδα που θα λειτουργεί ανάλογα με το κάθε στάδιο/χώρο και θα έχει τα δικά της επίπεδα ασφάλειας.

Ο Μιγιαγκάουα δέχθηκε ερώτηση και για το ζήτημα της ζέστης και το αν οι θεατές θα έχουν δικαίωμα να πάρουν μαζί τους μπουκάλι με νερό, και απάντησε ότι ακόμα είναι υπό εξέταση αυτή η παράμετρος. Οι εκτιμήσεις για το νούμερο των ειδικών ασφαλείας που θα χρειαστούν οι Αγώνες φτάνουν τις 14000 για τους φρουρούς ιδιωτικής ασφάλειας, τις 21000 για τους αστυνομικούς και τις 9000 για τους σχετικούς εθελοντές.

Και πάλι το σύνολο των 44000 είναι μικρότερο από τους 50850 που είχε εκτιμήσει ότι θα χρειαστεί η οργανωτική επιτροπή πίσω στο 2013, στο επίσημο βιβλίο κατάθεσης υποψηφιότητας για την ανάθεση.
Πηγή:www.sportsfeed.gr

[custom:google-ads]

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis