Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
07:59 | 03/11/2019

Εν αναμονή της παραλαβής του εξοπλισμού ειδικών προδιαγραφών βρίσκονται τα 8 στελέχη που θα απαρτίζουν την Ομάδα Αντιμετώπισης Έκνομων Ενεργειών των φυλακών Αλικαρνασσού.

Είναι η Ομάδα Κρούσης που θα μπορεί να επεμβαίνει στο εσωτερικό των φυλακών μόνο με εντολή του διευθυντή, χωρίς να απαιτείται προηγουμένως εισαγγελική εντολή, όπως ισχύει στις περιπτώσεις εφόδου της ΕΛ.ΑΣ.

[custom:google-ads]

Η υπηρεσία Εξωτερικής Φρουράς των Φυλακών Αλικαρνασσού ήταν η πρώτη σε πανελλαδικό επίπεδο που έσπευσε να υποβάλει αίτημα για τη συγκρότηση της συγκεκριμένης Ομάδας και μάλιστα ακολούθησε εκπαίδευση των επιλεγμένων στελεχών από στελέχη της κορυφαίας Ομάδας Ειδικών Αποστολών Κρήτης της ΕΛ.ΑΣ.

Παρά ταύτα μέχρι και σήμερα καθίσταται ουσιαστικά ανενεργή δεδομένου ότι δεν έχει παραληφθεί ο απαραίτητος εξοπλισμός ειδικών προδιαγραφών.

Ο εξοπλισμός τους περιλαμβάνει, έτσι τουλάχιστον προβλέπεται, κράνος τελευταίας γενιάς, κατασκευασμένο από ABS, με προστασία αυχένα και polycarbonate, προσωπίδα πάχους 3χιλ., ατομική ασπίδα προστασίας από polycarbonate υλικό πάχους 5χιλ., γκλομπ από πολυπροπυλένιο, μάσκα αερίου – καπνού από πανοραμική polycarbonate προσωπίδα και αναμονή για φίλτρο με σπείρωμα 40χιλ., προστατευτική στολή από σκληρό αρθρωτό κέλυφος πάχους 3χιλ. με ειδική επένδυση και γάντια προστασίας επιπέδου 5.

Πάντως, στο Κατάστημα Κράτησης των Χανίων η Ομάδα Αντιμετώπισης Έκνομων Ενεργειών ενεργοποιήθηκε ήδη, όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ., στην περίπτωση ελέγχου σε κελί κρατουμένου όπου εντοπίστηκε ένα κινητό τηλέφωνο.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis