Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:30 | 24/02/2017

Ομάδα Ψυχοθεραπείας για Αστυνομικούς

Το αστυνομικό σώμα έρχεται αντιμέτωπο με εύρος τραυματικών καταστάσεων. Οι ανθρωποκτονίες και οι κάθε είδους επιθέσεις βίας είναι κομμάτι της καθημερινής πραγματικότητας, συνεπώς ο ψυχικός τραυματισμός στην πλειοψηφία των περιπτώσεων είναι αναπόφευκτος.

Ωστόσο, ενώ φαίνεται ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων αποδέχονται την ανάγκη για ψυχοθεραπεία ως μέσο για αποφόρτιση, και ψυχική βελτίωση, στη περίπτωση της αστυνομίας η ψυχική δυσφορία θεωρείται ταμπού. Θέλοντας και μη όμως αυτή είναι η πραγματικότητα και χρειάζεται να στρέψουμε την προσοχή μας σε τρόπους αντιμετώπισης.

Στην ομάδα ψυχοθεραπείας για αστυνομικούς μέσα σε ένα κλίμα ασφάλειας και εχεμύθειας, δια μέσου της αλληλεπίδρασης των μελών και των συντονιστών-μελών θα  επικοινωνηθούν τα θέματα που προκύπτουν  από το εργασιακό περιβάλλον, αλλά και από άλλους τομείς της ζωής.

 

Οφέλη Ομάδας για το Άτομο και συνεπώς για το ευρύτερο Αστυνομικό Σώμα.

Η ομάδα λειτουργεί ως ένα ασφαλές πλαίσιο αναφοράς και ανατροφοδότησης, επικοινωνίας και συνειδητοποίησης,με στόχο τη βελτίωση των στοιχείων εκείνων που θα βοηθήσουν στην οικοδόμηση δυναμικών προσωπικοτήτων, με υψηλή αίσθηση αυτό-εκτίμησης και αυτό-αποτελεσματικότητας, με ανεπτυγμένες δεξιότητες διαχείρισης πιεστικών καταστάσεων και άγχους.

 Η ομάδα θα διεξάγεται σε τακτική εβδομαδιαία βάση. Η διάρκεια κάθε συνεδρίας είναι 1,30 ώρα.

Οι συντονιστές της ομάδας είναι ανεξάρτητοι από το αστυνομικό σώμα γεγονός που διασφαλίζει την εμπιστευτικότητα.

**Προαπαιτούμενο κριτήριο για την ένταξη στην ομάδα είναι 3 ατομικές συνεδρίες οι οποίες θα ξεκινήσουν από την ημέρα εκδήλωσης ενδιαφέροντος έως και την ημερομηνία έναρξης της ομάδας

 

Έναρξη ομάδας: 24/05/2017

Κόστος: 20 ευρώ ανά συνάντηση

Συναντήσεις: κάθε Τετάρτη σε εβδομαδιαία βάση

Ώρα: 6.00 μ.μ. - 7.30 μ.μ.
Τοποθεσία «περί Ψυχής»

Θησέως 23, Μαρούσι (πλησίον ΗΣΑΠ)

Τηλ. Έπικοινωνίας: 210-80.68.212 και 694-996.7997

 

Συντονιστές:

Λίλιαν Καρρά, Απόφοιτη Ψυχολογίας

Ατομική & Ομαδική Ψυχοθεραπεύτρια

 

Τριανταφυλλιά Ηλιοπούλου,
Κοινωνική Λειτουργός, Εγκληματολόγος- Ψυχοθεραπεύτρια/Ψυχαναλύτρια

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis