Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
07:32 | 20/09/2017

Αθώοι κρίθηκαν,  15 αστυνομικοί οι οποίοι συμμετείχαν αυθόρμητα σε συγκέντρωση στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης το 2013  για συμπαράσταση σε συνάδελφό τους που είχε συλληφθει για συμμετοχή σε μεγάλο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών.

Αρχικά  πέντε αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βόλου είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ γιατί συμμετείχαν στην εκδήλωση συμπαράστασης στον προϊστάμενο της Δίωξης Ναρκωτικών στην ίδια διεύθυνση, ο οποίος συνελήφθη για συμμετοχή στο μεγάλο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών που είχε αποκαλυφθεί.

[custom:google-ads]

Παράλληλα σε βάρος τους είχε διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Όμως από το υλικό των βίντεο που είχαν δει τη δημοσιότητα, είχε σχηματιστεί δικογραφία για ακόμη 10 αστυνομικούς, για τους οποίους πρόεκυπτε η παρουσία τους στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. είχε εξοργιστεί επειδή  οι διαμαρτυρόμενοι αστυνομικοί δεν αρκέσθηκαν να δηλώσουν την παρουσία τους στο πλευρό του συλληφθέντα αστυνομικού με φράσεις «αθώο», «ψηλά το κεφάλι», «είσαι ο καλύτερος αστυνομικός», αλλά  λοιδορούσαν όσους συναδέλφους τους συμμετείχαν στην έρευνα ή στην μεταγωγή του κρατουμένου με φράσεις όπως «τώρα θα πάρετε και προαγωγή!»

Το Μονομελές πλημμελειοδικείο  Θεσσαλονίκης αθώωσε σήμερα ομόφωνα και έπειτα από αθωωτική εισαγγελική πρόταση τους 15 συνολικά αστυνομικούς, από την κατηγορία του   «εγκωμιασμού εγκλήματος».

Πηγή: securenews, bloko

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis