Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:49 | 24/06/2020
Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι η Αστυνομική Ακαδημία προτείνει την τροποποίηση της υπ’ αριθ. 6500/2/5-ξ από 16-01-2016 Υπουργικής Απόφασης (Υ.Α.) και συγκεκριμένα το καθεστώς διαμονής και σίτισης των Δόκιμων Υπαστυνόμων.
 
Ειδικότερα, με βάση το προσχέδιο της Υ.Α. που διακινεί η ως άνω Υπηρεσία προς τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης Ανθρώπινων Πόρων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, προτείνεται, ισχυριζόμενη τις σύγχρονες κοινωνικές απαιτήσεις, μόνον οι Δόκιμοι Υπαστυνόμοι του 4ου έτους να διαμένουν και να σιτίζονται εκτός Σχολής, εν αντιθέσει με το υφιστάμενο καθεστώς, το οποίο ορίζει ότι δύναται να διαμένουν και να σιτίζονται εκτός Σχολής οι Δόκιμοι Υπαστυνόμοι από το 2ο έως και το 4ο έτος.
 
Αλήθεια, κυρίες και κύριοι της Εκπαίδευσης, τι επιθυμείτε να είμαστε, απέναντι ή δίπλα στον πολίτη;;;
 
Είναι προφανές ότι, από τους μελλοντικούς Αξιωματικούς του Σώματος επιδιώκουμε, Αστυνομία και Κοινωνία, ολοκληρωμένες προσωπικότητες που διαγιγνώσκουν τα προβλήματα και προτείνουν λύσεις, δρουν αποφασιστικά και έχουν τα προσόντα να βελτιώσουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες στους πολίτες.
 
Οι κοινωνικές απαιτήσεις όμως επιτάσσουν την παρεχόμενη εκπαίδευση να βασίζεται πάνω σε επιστημονικές και εξειδικευμένες γνώσεις. Ως εκ τούτου, η επίτευξη του επιδιωκόμενου σκοπού μπορεί να πραγματοποιηθεί σε συνάρτηση και αλληλεπίδραση με την κοινωνία και τα πραγματικά αντικείμενα ενδιαφέροντος του κοινωνικού συνόλου, όπου αυτό πραγματώνεται μόνο με την κοινωνικοποίηση του ατόμου και όχι με «οπισθοδρομικές» τακτικές επαναφοράς του «στρατωνισμού» των μελλοντικών Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας.
     
Η Ένωσή μας διαφωνεί με την παραπάνω πρόταση «στρατωνισμού» της Διοίκησης και εκφράζει τις έντονες διαμαρτυρίες της, τόσο για τον τρόπο, όσο και για τον χρόνο που επιχειρείται να περάσει μια τέτοια «οπισθοδρομική» μεταρρύθμιση, ενώ καλεί, μέσω της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ.), την Πολιτική και Φυσική Ηγεσία του Σώματος να απορρίψουν το προσχέδιο της Υπουργικής Απόφασης.
 
ΤΖΙΜΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Αντιπρόεδρος ΕΑΣΥΔΑ, Αντιπρόσωπος ΠΟΑΣΥ
ΑΡΑΠΟΓΛΟΥ ΦΑΝΗ  Αντιπρόσωπος ΠΟΑΣΥ
ΕΞΑΡΧΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ  Αντιπρόσωπος ΠΟΑΣΥ
ΜΟΥΤΣΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ  Αντιπρόσωπος ΠΟΑΣΥ
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ  Αντιπρόσωπος ΠΟΑΣΥ
ΛΙΑΚΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ  Αντιπρόσωπος ΠΟΑΣΥ
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis