Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:01 | 07/06/2016

Η τοπική Αστυνομία στην πόλη Λονδίνο του Οντάριο του Καναδά δέχτηκε ξαφνικά καταιγισμό από οργισμένα τηλέφωνα από όλη τη βόρεια Αμερική που κατηγορούσαν το συγκεκριμένο τμήμα ότι «προωθεί» τον εξισλαμισμό της αμερικανικής ηπείρου. Τι είχε συμβεί;

Εδώ και εννέα χρόνια η τοπική Αστυνομία αναγράφει τη λέξη «Police – Αστυνομία» στα περιπολικά της και σε διάφορες άλλες γλώσσες. Ορισμένα περιπολικά φέρουν τη λέξη στα αραβικά.

Ένας χρήστης του διαδικτύου όμως, που το «ανακάλυψε» τώρα και συγκεκριμένα τη φωτογραφία ενός περιπολικού με αραβική γραφή, την ανάρτησε στο Facebook μαζί με τον τηλεφωνικό αριθμό του τμήματος, με αποτέλεσμα το κέντρο να «σπάσει» από κλήσεις διαμαρτυρίας.

«Τα τηλέφωνα στο τμήμα χτυπούσαν σαν τρελά! Ορισμένες γραμμές πέρασαν και σε εμένα και άκουγα ανθρώπους να ουρλιάζουν», είπε ένας αστυνομικός.

Στις 30 Μαΐου ο χρήστης του Facebook έκανε ανάρτηση με τη φωτογραφία του περιπολικού με την αραβική γραφή και σχολίασε.

«Έτσι λοιπόν ξεκινά» για να αναρωτηθεί: «Γιατί αυτό είναι αποδεκτό;».

Η τοπική Αστυνομία αποφάσισε πριν 9 χρόνια να αναγράφει πάνω στα περιπολικά της τη λέξη «Αστυνομία» σε διάφορες γλώσσες, επειδή το Λονδίνο του Οντάριο είναι μια πολυεθνική κοινότητα.

Εκτός από τα Αραβικά, αναγράφεται στα Βιετναμέζικα, Κινέζικα, Περσικά και Πολωνικά ενώ υπάρχουν σχέδια να προστεθεί και η ισπανική γλώσσα.

Η οργή του κοινού έπεσε όμως πάνω στην αραβική επιγραφή, σαφώς ως αποτέλεσμα ξεκάθαρης παραπληροφόρησης, με την ανάρτηση στο Facebook να έχει 18.000 share.

Τα περισσότερα τηλεφωνήματα διαμαρτυρίας προέρχονταν από τις ΗΠΑ.

 

tribune.gr

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis