Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:45 | 20/06/2018

Τη δυσαρέσκεια του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τη νέα άδεια που δόθηκε στον Δημήτρη Κουφοντίνα εξέφρασε η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Χέδερ Νάουερτ λέγοντας πως «οι τρομοκράτες δεν πρέπει να παίρνουν άδεια από τη φυλακή».

Παράλληλα, μετέφερε την ανησυχία πως η συγκεκριμένη άδεια προσφέρει κίνητρο σε άτομα που δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο χώρο για να προβούν σε περαιτέρω βίαιες ενέργειες.

«Αυτές οι άδειες προσφέρουν ένα κίνητρο στους οπαδούς του για να διαπράξουν περαιτέρω βίαιες και καταστρεπτικές πράξεις στο όνομα του», επισήμανε η Χέδερ Νάουερτ κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Μάλιστα η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και ονομαστικά στα αμερικανικής καταγωγής θύματα της 17 Νοέμβρη, ενώ υποστήριξε πως η αμερικανική πλευρά έχει ήδη εκφράσει την ανησυχία της στην ελληνική κυβέρνηση.

«Βρίσκεται τώρα σε διήμερη άδεια και είναι η τρίτη άδεια που λαμβάνει τον τελευταίο χρόνο. Είναι ένας τρομοκράτης που έχει καταδικαστεί για πολλές δολοφονίες, συμπεριλαμβανομένου του στρατιωτικού ακόλουθου της (αμερικανικής) πρεσβείας Γουίλιαμ Νορντίν στα τέλη της δεκαετίας του ‘80 και του λοχία της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας Ρόναλντ Στιούαρτ. Η πρεσβεία μας στην Αθήνα έχει ήδη μεταφέρει τη σοβαρή μας ανησυχία σχετικά με αυτή την απόφαση στην ελληνική κυβέρνηση».

[custom:google-ads]

Στο ίδιο μήκος κύματος είχε κινηθεί νωρίτερα και η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα, η οποία με ανάρτηση στο λογαριασμό της στο twitter σημείωσε πως «είναι μία επαίσχυντη αδικία για τις οικογένειες των πολλών θυμάτων του και περαιτέρω κίνητρο για τους αναρχικούς ακολούθους του να διαπράξουν βίαιες και καταστροφικές ενέργειες στο όνομά του».

Χέρι-χέρι Ρουβίκωνας και Κουφοντίνας

«Χέρι χέρι» με τον Ρουβίκωνα πήρε χθες το πρωί την τρίτη του 48ωρη άδεια ο αρχιεκτελεστής της 17 Νοέμβρη Δημήτρης Κουφοντίνας, με την προϋπόθεση να εμφανίζεται μία φορά τη μέρα στο Αστυνομικό Τμήμα Νέας Μάκρης.

Συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Αγγελική Σωτηροπούλου, αλλά και το γιο του, Εκτορα Κουφοντίνα, βγήκε από τις φυλακές Κορυδαλλού λίγο μετά τις εννιά το πρωί, εμφανώς αδυνατισμένος, μετά και την πολυήμερη απεργία πείνας που έκανε την περασμένη εβδομάδα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μη χορήγηση άδειας, που τον οδήγησε στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας.

Αυτή τη φορά στην «επιτροπή υποδοχής» επικράτησαν χαμηλοί τόνοι καθώς δεν ακούστηκε το γνωστό σύνθημα «Το πάθος για τη λευτεριά είναι δυνατότερο από όλα τα κελιά», ωστόσο και πάλι βρέθηκαν στο πλευρό του «Λουκά» της τρομοκρατικής οργάνωσης μέλη της αναρχικής συλλογικότητας Ρουβίκωνας. Ανάμεσά τους ήταν και το πασίγνωστο και ηγετικό μέλος της αναρχικής ομάδας που υποστηρίζει ανοιχτά τα τελευταία χρόνια τον Δημήτρη Κουφοντίνα και που έχει εξαπολύσει απειλές εναντίον πολιτικών προσώπων της χώρας, όπως ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.

Μετά την έξοδό του από το σωφρονιστικό κατάστημα, ο καταδικασθείς σε 11 φορές ισόβια για τα εγκλήματα της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη μετέβη στο σπίτι του στον Βαρνάβα. Αυτή τη φορά δεν έκανε κάποια γραπτή δήλωση, όπως είχε κάνει στην πρώτη του άδεια πριν από λίγους μήνες, όταν είχε δηλώσει πως «θέλω άδεια για να δω την οικογένειά μου και να φροντίσω τα μελίσσια μου».

Εντονη αντίδραση

Δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. έκανε χθες, λίγο μετά την έξοδο Κουφοντίνα από τις φυλακές Κορυδαλλού, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, σημειώνοντας πως αν θέλει κάποιος επικίνδυνος κακοποιός να βγει από τη φυλακή, το μόνο που έχει να κάνει είναι «μία απεργία πείνας.

«Είσαι αμετανόητος δολοφόνος; Και μάλιστα κατά συρροήν; Είσαι βιαστής; Είσαι παιδεραστής; Γενικά εγκληματίας; Θέλεις να βγεις από τη φυλακή; Τώρα ξέρεις τι πρέπει να κάνεις. Κάνε κι εσύ μια “απεργία πείνας” ή βάλε τους φίλους σου να κάνουν καμιά κατάληψη και να σηκώσουν και κανένα πανό. Κατά τα λοιπά, το κράτος δεν απειλείται, δεν εκβιάζεται και κυρίως δεν συναλλάσσεται», έγραψε το πρωί της Τρίτης ο Κώστας Μπακογιάννης στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook.

Σημειωτέον δε ότι ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας είχε αντιδράσει έντονα και παλαιότερα, όταν είχε γίνει γνωστό ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας θα λάβει άδεια. Ειδικότερα, τον Νοέμβριο του 2017 ο Κώστας Μπακογιάννης είχε δηλώσει πως «πρόκειται για έναν κατά συρροήν δολοφόνο, ο οποίος για χρόνια αποφάσιζε ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει και δεν μετάνιωσε ποτέ».

Πηγή: eleftherostypos.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis