Οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών - Πέντε συλλήψεις

Οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών - Πέντε συλήψεις
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών - Πέντε συλλήψεις

Συνελήφθησαν χθες (6-10-2016), στο νομό Ροδόπης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, πέντε (5) άτομα, τέσσερις ημεδαποί, ηλικίας 64, 47, 21 και 19 και ένας 23χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, οι οποίοι εμπλέκονται σε παράνομη μεταφορά στην ενδοχώρα, είκοσι έξι (26) μη νόμιμων μεταναστών. Είκοσι πέντε (25) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Συρίας και ένας υπήκοος Ιράκ.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 21χρονο να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να λειτουργεί ως προπομπός, για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων, σε τρία Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, που οδηγούσαν οι δράστες, ηλικίας 64, 47 και 19 ετών, με τα οποία μετέφεραν, παράνομα, στην ενδοχώρα, είκοσι έξι (26) μη νόμιμους μετανάστες.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, συνέλαβαν επίσης τον 23χρονο, καθόσον τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επιβίβασε και μετέφερε τον 21χρονο, παρέχοντάς του βοήθεια προκειμένου να διαφύγει τη σύλληψη.

Αναλυτικότερα, σε Επαρχιακή Οδό της Ροδόπης, οι αστυνομικοί εντόπισαν τέσσερα (4) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα με οδηγούς τους δράστες ηλικίας 64, 47, 21 και 19 ετών και επιχείρησαν να τα ελέγξουν. Σε σήμα στάσης που πραγματοποίησαν, οι τρεις οδηγοί ακινητοποίησαν τα οχήματα, ενώ ο 21χρονος, δε συμμορφώθηκε και συνέχισε την πορεία του, διαφεύγοντας αρχικά τη σύλληψη.

Στη συνέχεια, ο 21χρονος εγκατέλειψε το όχημα του σε χωριό της Ροδόπης και επιβιβάστηκε σε άλλο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με οδηγό τον 23χρονο, προκειμένου να διαφύγει.

Στο πλαίσιο εκτεταμένων αναζητήσεων στην περιοχή, οι αστυνομικοί κατάφεραν τελικά να εντοπίσουν και να συλλάβουν και τους δύο δράστες, ηλικίας 21 και 23 ετών.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στα οχήματα, που οδηγούσαν οι δράστες ηλικίας 6 4, 47 και 19 ετών, διαπιστώθηκε ότι μετέφεραν με αυτά, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας, είκοσι έξι (26) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν συνολικά πέντε (5) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και έξι (6) κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης.