Οριστικά «στο εδώλιο» 32 πρόσωπα για την προμήθεια των γερμανικών υποβρυχίων

ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΑΝΑΙΡΕΣΗΣ
Οριστικά «στο εδώλιο» 32 πρόσωπα για την προμήθεια των γερμανικών υποβρυχίων

Σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων παραπέμπονται να δικαστούν 32 πρόσωπα που φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση διακίνησης μαύρου χρήματος κατά το διάστημα της προμήθειας των γερμανικών υποβρυχίων επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου, καθώς η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου επικύρωσε το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης δεν έκανε δεκτή την αίτηση αναίρεσης κατά του βουλεύματος που υπέβαλε εμπλεκόμενος στην υπόθεση, κι έτσι οι κατηγορούμενοι κατά περίπτωση παραπέμπονται να δικαστούν οριστικά και αμετάκλητα για δωροδοκία, δωροληψία, απιστία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Κάποιες περιπτώσεις αποδίδονται σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.

Στο παραπεμπτικό βούλευμα γίνεται εκτενής αναφορά στη σύμβαση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με τη γερμανική HDW-Ferrostaal και σε αδιαφανείς πληρωμές που, όπως αναφέρεται, προκύπτει ότι πραγματοποιήθηκαν για την επίτευξή της.

Οι 32 κατηγορούμενοι φέρεται να εμπλέκονται σε διακίνηση και απόκρυψη ποσού που φαίνεται να ξεπερνά τα 60 εκατομμύρια ευρώ.

Πηγή:naftemporiki.gr