Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:29 | 19/03/2015

To δυστύχημα στο οποίο ενεπλάκη ένα θωρακισμένο όχημα του ουκρανικού στρατού, το οποίο παρέσυρε και σκότωσε ένα κοριτσάκι 8 ετών σε μια πόλη στην ανατολική Ουκρανία, προκάλεσε την οργή των κατοίκων της περιοχής που διαδήλωσαν και απαίτησαν να τιμωρηθούν οι στρατιώτες, που συνελήφθησαν.

Το δυστύχημα, στο οποίο τραυματίστηκαν επίσης η μητέρα του παιδιού και άλλο ένα παιδί, συνέβη χθες στη Κοστιαντίνιβκα, μία πόλη που τελεί υπό τον έλεγχο των ουκρανικών δυνάμεων και βρίσκεται σε απόσταση περίπου 50 χιλιομέτρων από το Ντονέτσκ, προπύργιο των φιλορώσων αυτονομιστών, στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

Δύο στρατιωτικοί συνελήφθησαν και ο διοικητής της μονάδας τους παύτηκε από τα καθήκοντά του, γνωστοποίησε το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας σύμφωνα με το οποίο ο στρατιώτης που οδηγούσε το όχημα «βρισκόταν σε κατάσταση μέθης».

Το περιστατικό προκάλεσε την αγανάκτηση του κόσμου και πυροδότησε επεισόδια στην πόλη, την οποία ήλεγχαν οι φιλορώσοι αυτονομιστές, προτού την καταλάβουν το καλοκαίρι οι ουκρα νικές δυνάμεις.

Τουλάχιστον 200 κάτοικοι διαδήλωσαν απαιτώντας την τιμωρία των ενόχων. Χθες το βράδυ, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, νεαροί πυρπόλησαν ένα περιπολικό και προκάλεσαν καταστροφές σε άλλα οχήματα, ξεσπώντας την οργή τους.

ΠΗΓΗ: newsbeast.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis