Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:57 | 19/07/2016

Ούτε… νυχοκόπτης δεν βρέθηκε στα σπίτια τριών πρωταγωνιστικών μελών της αναρχικής συλλογικότητας Ρουβίκωνας, μετά από έρευνα στελεχών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η οποία προκλήθηκε ύστερα από… ανώνυμο τηλεφώνημα!

          Οι έρευνες εξελίχθηκαν το πρωί της Τρίτης, από αξιωματικούς της Κρατικής Ασφάλειας, στο σπίτι γνωστού αναρχικού, επικεφαλής των δραστηριοτήτων της αναρχικής ομάδας και δύο ακόμη μελών με συνεχή παρουσία στις δράσεις της. Ο επικεφαλής της αναρχικής ομάδας, την περασμένη Άνοιξη είχε δεχθεί επίθεση από τον 36χρονο Αιγύπτιο Allesh Mohamed ή Χαμπίμπι, στην Πλατεία Εξαρχείων. Αργότερα είχε υπογράψει κείμενο καταγγέλλοντας τις ενέργειες του Αιγύπτιου και τις δράσεις της μαφίας ναρκωτικών των Εξαρχείων. Ο 36χρονος Αιγύπτιος στις 7 Ιουνίου, εκτελέστηκε με δύο όπλα στην οδό Θεμιστοκλέους στα Εξάρχεια. Την δολοφονία ανέλαβε πρόσφατα η επωνυμία «Ένοπλες Ομάδες Πολιτοφυλάκων».

          Η τηλεφωνική καταγγελία έκανε λόγο για την ύπαρξη οπλισμού που ενδεχομένως σχετίζεται με την δολοφονία, στα σπίτια των τριών μελών του Ρουβίκωνα. Από τις έρευνες δεν εντοπίστηκε οπλισμός ή άλλα ευρήματα, που θα μπορούσαν να στοιχειοθετήσουν κατηγορίες.

          Η αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας με ανακοίνωσή της σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου επιβεβαίωσε τις έρευνες αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Από τις πρωινές ώρες σήμερα, η αστυνομία έχει εισβάλλει και πραγματοποιεί έρευνα σε σπίτια συντρόφων-μελών της αναρχικής ομάδας Ρουβίκωνας. Θα υπάρξει αναλυτικότερη ενημέρωση. Η καταστολή δεν μας φοβίζει, αγώνας ενάντια σε κάθε μορφή εξουσίας».

          Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής δεν αποκλείουν και εξετάζουν το ενδεχόμενο να πρόκειται ακόμη και για «στημένη» καταγγελία, που στόχο έχει την απενεχοποίηση, και το «άλλοθι» μιας αστυνομικής έρευνας που απέβη άκαρπη.

 

http://www.thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis