Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:31 | 27/09/2017

Τη τελευταια φορά που το κέντρο της Αθήνα σκεπάστηκε με σύννεφα καπνού, δεινοπάθησε η εικόνα της από εκτεταμένους βανδαλισμούς και πνίγηκε από εκτεταμένη χρήση χημικών, ήταν στις 17 Ιουλίου στο Σύνταγμα, κατά την πορεία συμπαράστασης στην Ηριάννα, έπειτα από την απόφαση του δικαστηρίου να απορρίψει το αίτημα αποφυλάκισής της.

Η νέα ημερομηνία που προβληματίζει την ΕΛ.ΑΣ. και την βάζει σε μαύρες σκέψεις ορίζεται στις 16 Οκτωβρίου, όταν και αναμένεται να κριθεί το νέο και δεύτερο κατά σειρά αίτημα για την αποφυλάκιση της Ηριάννας.

Και γιατί προβληματίζει την αστυνομία η διαχείριση της όποιας απόφασης και πολύ περισσότερο στην περίπτωση που είναι και πάλι απορριπτική; Η μία πτυχή της απάντησης έχει αυταπόδεικτη συνάρτηση με το συμβεβηκός.

Συνέβη άρα θα ξαναγίνει.

Η δεύτερη πτυχή που έρχεται να ενισχύσει και να επαυξήσει την εκτίμηση περί ασύμμετρων κατάστασεων, αντλείται ως συμπερασματικός σύνδεσμος στη συνάρτηση του αιτίου αιτιατού, από όσα συνέβησαν το βραδυ του περασμένου Σαββάτου στο πάρκο Στρατού.

Μια ανάσα δηλαδή από το ανατολικό συρματόπλεγμα του αρχηγείου της ΕΛΑΣ και του υπουργείου δημόσιας τάξης.

Σύμφωνα με σχετική ανάρτηση ενημέρωση στο indymedia (ΕΔΩ), "Πάνω από 30.000 άνθρωποι έδωσαν το «παρών» στη μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης (με γενική είσοδο 5 ευρώ) για την Ηριάννα στο πάρκο Γουδή, η οποία παραμένει φυλακισμένη μετά την κάθειρξη 13 ετών που της επιβλήθηκε με μοναδικό στοιχείο ένα υποτιθέμενο αποτύπωμα.
Η ανταπόκριση των πολιτών ξεπέρασε κάθε προσδοκία χθες βράδυ.

Γι’ αυτό ένα μέρος των εσόδων θα διατεθεί για τα δικαστικά έξοδα, τα οποία υπερκαλύφθηκαν, και τα υπόλοιπα χρήματα θα δοθούν σε πρόσφυγες και κρατούμενους.

Ανάμεσα στα τραγούδια το πλήθος φώναζε συνθήματα με κεντρικό «To πάθος για τη λευτεριά είναι δυνατότερο από όλα τα κελιά». «Ποιων η δικαιοσύνη το δίκιο θα δικάσει, «Κάτω τα χέρια από τις ζωές μας», «Εμείς επιλέγουμε με ποιους θα ζήσουμε», «Ενάντια στην ποινικοποίηση των κοινωνικών σχέσεων και στο καθεστώς εξαίρεσης» έγραφαν τα πανό".

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που "αξιολόγησαν" και τα ποσοτικά και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της συγκεντρωσης, η προσέλευση ξεπέρασε τους 15.000 αλληλέγγυους.

Ο υπερηχητικός απόηχος της σε κάθε περίπτωση -ανεξαρτήτως αν ήταν 15.000 ή 30.000- είναι αξιολογικά ο πιο σημαντικός, καθώς γύρω από την υπόθεση της Ηριάννας, συνασπίζεται ένας τεράστιος αριθμός αντιδρώντων, σχεδόν ισάριθμος με τις μαθητικές κινητοποιήσεις του 2007 που αποτέλεσαν τη γεννεσιουργό ρίζα της συνωμοσίας, τροφοδότησαν τη σέχτα αμέσως μετά τη δολοφονία Γρηγοροπουλου και όπλισαν με καλάσνικοφ τα μέλη του επαναστατικού αγώνα. 

 www.bloko.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis