Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:39 | 19/10/2018

Με μία μακροσκελή διαταγή η Γενική χθες ζητούσε από όλες τις υπηρεσίες να εκδώσουν εβδομαδιαία υπηρεσία όπως προβλέπεται.

Μάλιστα τόνιζε σε αυστηρό ύφος, ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση αποτελεί νομοθετική υποχρέωση της Διοίκησης , η οποία έχει τονισθεί κατ'επανάληψη και σε περίπτωση που δεν εφαρμόζονταν η νομοθεσία οι Διευθυντές της εκάστοτε Διεύθυνσης να ασκήσουν πειθαρχικό έλεγχο σε όσους αδικαιολόγητα δεν τηρούν τα προβλεπόμενα
Η ΑΣΠΑ διαβάζοντας την χθεσινή διαταγή την οποία επικροτεί, περίμενε ότι μία μόλις μέρα μετά την έκδοση αυτής θα συμμορφώνονταν το σύνολο των υπηρεσιών
Αντιθέτως, σε πάρα πολλές υπηρεσίες όπως έχουμε ενημερωθεί από τους συναδέλφους δεν έχει εκδοθεί εβδομαδιαία υπηρεσία .

Θεωρούμε βέβαιο, ότι ήδη οι Διευθυντές όλων των Διευθύνσεων ήδη γνωρίζουν σε ποιες υπηρεσίες τους δεν έχει εκτελεστεί η διαταγή του κ.Γενικού και θα προχωρήσει η προβλεπόμενη διαδικασία.  

Βέβαια, σε πολλές υπηρεσίες αναρωτιούνται πως είναι δυνατόν να τους ζητάνε να βγάλουν εβδομαδιαία υπηρεσία , όταν αυτοί που τους διατάζουν δεν στέλνουν τα μέτρα της επόμενης βδομάδας.
Όλα λοιπόν για τα μάτια του κόσμου, αφού και όσοι εξέδωσαν την εβδομαδιαία υπηρεσία είναι δεδομένο ότι αυτή θα γεμίσει διορθωτικό
Την προσεχή βδομάδα έχουμε κλασικά την Τετάρτη πλειστηριασμούς όπου τα μέτρα θα βγουν Τρίτη μεσημέρι, την Αθλητική εκδήλωση της Πέμπτης στο γήπεδο της Τούμπας, όπου είναι άγνωστο πότε θα εκδοθούν τα μέτρα καθώς και το τριήμερο 26-28 Οκτωβρίου όπου επίσης δεν γνωρίζει κανείς πόσες εκατοντάδες αστυνομικοί θα χρησιμοποιηθούν.

Εμείς από την μεριά μας, απαιτούμε από όλους τους Διοικητές να εκδίδουν την εβδομαδιαία υπηρεσία όπως προβλέπεται.Να χορηγούν σε όλο προσωπικό την προβλεπόμενη Ημερήσια Ανάπαυση μέσα στην βδομάδα και όταν η Διεύθυνση τους στέλνει τα μέτρα να την ενημερώνουν πόσους αστυνομικούς έχουν διαθέσιμους για εκείνες τις ημέρες.
Υπενθυμίζουμε, ότι απαγορεύεται ρητά η ανάκληση οποιασδήποτε Ημερήσιας ανάπαυσης, εφόσον έχει ανακοινωθεί η υπηρεσία, παρά μόνο με Υπουργική Απόφασηόπως ορίζει και διατάζει το άρθρο 3 του π.δ. 394/01 σε συνδυασμό με το αρθρο 12 του π.δ. 27/86, από τον αρμόδιο Υπουργό.

Με αυτό τον τρόπο θα αναγκαστούν και οι Διευθύνσεις να εκδίδουν τα μέτρα στην ώρα τους και να γίνει επιτέλους και ένας εξορθολογισμός σε αυτά, αποφεύγοντας τις υπερβολές και την κατασπατάληση δυνάμεων.

Η ΑΣΠΑ θα συνεχίσει να παρακολουθεί το συγκεκριμένο ζήτημα και καλεί όλους τους συναδέλφους σε περίπτωση που τους κοπεί ρεπό να επικοινωνήσουν άμεσα μαζί μας  και να το αναφέρουν γραπτώς στην υπηρεσία.
Όταν εκδίδονται διαταγές θα πρέπει να εφαρμόζονται και να μην μένουν απλά στο χαρτί....

 

 

ΑΣΠΑ Θεσσαλονίκης

 

 

 

 

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis